KOLAKOVIĆ: PRERANO SU NAS OTPISALI! Selektor veruje da će odbojkaši demantovati kladioničare na Svetskom prvenstvu

S. KRSTOVIĆ

24. 08. 2022. u 08:00

MNOGI su otpisali odbojkaše iz borbe za medalju na SP od 26. avgusta do 11. septembra u Poljskoj i Sloveniji. I nesvesno su motivisali "orlove", koji, kao i njihov selektor Igora Kolaković, gore od želje da dokažu da su makar u top 8 na planeti.

КОЛАКОВИЋ: ПРЕРАНО СУ НАС ОТПИСАЛИ! Селектор верује да ће одбојкаши демантовати кладионичаре на Светском првенству

FOTO: OSS

Nemanja Petrić i drugovi danas preko Beča i Krakova putuju za Katovice, gde u subotu (20.30) u A grupi igraju sa Ukrajinom. Potom ih očekuju dueli sa Portorikom i Tunisom.

- Ako pogledamo prognoze koje se vrte po društvenim mrežama i medijima, nikako nas ne ubraju među osam favorita, što može da bude veliki motiv za sve nas da na ovom prvenstvu pokažemo da Srbija pripada svetskom vrhu, iako smo trenutno 11. na rang-listi FIVB. Naša očekivanja su velika, jer smo se teško i strpljivo pripremali za ovaj šampionat. Dobro smo radili na Kopaoniku i u Beogradu, odigrali pet utakmica na kojima smo mogli da posložimo stvari kako bismo videli gde se trenutno nalazimo - istakao je selektor Igor Kolaković.

Podsetimo, zbog rata u Ukrajini SP je oduzeto Rusiji i preseljeno u Poljsku i Sloveniju. Kako je FIVB suspendovala Ruse, zamenili su ih baš Ukrajinci.

- Mi smo u ovom trenutku fokusirani samo na Ukrajinu. Protivnik je težak, zadavao nam je na evropskim prvenstvima dosta problema, a igrao je jako dobro u pripremnom periodu. Tek posle duela sa njima razmišljaćemo o narednim rivalima. Šampionat će biti zanimljiv, jer posle grupne faze kreću eliminacije. Favorita ima puno, nas nema među prvih osam, ali daćemo sve od sebe da budemo u top 8 - podvukao je Kolaković.

Kormilar Srbije je u poslednjem trenutku odlučio da sa ekipom putuje Milan Katić i to kao libero.

- Zato što zbog povrede ramena može samo da igra na toj poziciji. U Ligi nacija je pripreman za primača, ali na žalost ne može da odigra ono što smo zamislili. Međutim, toliko mu ja verujem, ceo tim, da će nam sigurno pomoći kao libero kada bude neophodno. Mile je veoma pouzdan igrač i zbog toga je sa nama - naglasio je Kolaković.

FIVB je preko noći promenila i sistem takmičenja. U osminu finala plasiraće se prve dve selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane.

- Nije loše to što odmah kreće nokaut faza. Nama ovaj sistem odgovara, jer ekipa ima malo više godina. Ne bi nam odgovara onaj drugi sistem, jer bismo igrali više utakmica. Jedino mi nije jasno zašto su Poljska i Slovenija "1" i "2" u nokaut fazi, bez obzira na njihov plasman. Oni već kao domaćini imaju privilegiju i finansijsku dobit i FIVB im u znak zahvalnosti dodeljuju te pozicije. To nije u redu, ovo je SP, a ne neki turnir i nismo svi ravnopravni u doigravanju - istakao je Kolaković. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!