ODBOJKAŠI PROTIV IRANA: "Orlovima" igra pre rezultata

S. K.

19. 08. 2022. u 11:30

ODBOJKAŠI na 19. "Memorijalu Vagner" u Krakovu imaju generalnu probu za SP od 26. avgusta do 10. septembra u Poljskoj i Sloveniji.

ОДБОЈКАШИ ПРОТИВ ИРАНА: Орловима игра пре резултата

FOTO: EPA

"Orlovi" su sinoć igrali sa osvajačem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Argentinom, a danas (17.30) odmeravaju snage sa Iranom, koji ih je u Ligi nacija nadigrao sa 3:0. Izabranici Igora Kolakovića u subotu (19.00) sastaju se sa aktuelnim prvakom sveta, Poljskom.

Podsetimo, Poljake od ove sezone vodi naš nekadašnji kapiten i selektor Nikola Grbić.

- Iran je bio prijatno iznenađenje u Ligi nacija. Imaju veoma kvalitetnu selekciju, a njihove pobede nad SAD i Poljskom govore o tome koliko su kvalitetni. O Poljacima ne bi trebalo trošiti reči, dvostruki su uzastopni prvaci sveta i sigurno je da će novu krunu napasti na svom terenu. Šampionat počinje iduće nedelje i ovo je pravi trenutak da proverimo sve raspložive snage i vidimo šta smo dosad uradili u pripremnom periodu - ističe selektor Igor Kolaković.

Pre puta u Poljsku Srbi su odigrali dve trening utakmice sa Bugarima (5:0, 2:2). Strateg Srbije nije mogao da računa na Katića, tako da na turniru igra samo sa jednim liberom - Pekovićem. Ostali igrači su: Jovović, Todorović (tehničari), Atanasijević, Petković (korektori), Podraščanin, Lisinac, Krsmanović, Mašulović (blokeri), Kovačević, Ivović, Petrić, Kujundžić i Perić (primači).

Srbi se vraćaju iz Krakova u Beograd, odakle 24. avgusta lete za Katovice na SP. Naši su u grupi A, gde 27. avgusta igraju sa Ukrajinom, 29, sa Portorikom, a 31. sa Tunisom. Prve dve selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe u drugoj fazi igraće po nokaut sistemu od osmine finala. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!