SRBIJA BROJALA DO DESET: Novo odličje za našu zemlju - Nadica Božanić zlatna

Novosti online

29. 07. 2022. u 13:34

Srbija se iz Roterdama sa Svetskih igara sportista policajaca vraća sa deset medalja. A da je uspeh veliki, govori i podatak da su sve medalje zlatne!

СРБИЈА БРОЈАЛА ДО ДЕСЕТ: Ново одличје за нашу земљу - Надица Божанић златна

FOTO: MUP Srbije

Poslednju u nizu osvojila je pripadnica Sportske jedinice MUP-a i reprezentativka Srbije u taekvondu Nadica Božanić. Ona je u finalnom meču ubedljivo savladala predstavnicu Filipina Zajru Akostu, u kategoriji do 67 kg.

Očekivala su se tri meča naše predstavnice, ali su pre žreba Holanđanka i Malezijka prešle u kategoriju više, po svemu sudeći želeći da izbegnu mečeve sa našom Nadicom, koja je budućnost srpskog taekvonda.

U finalu Nadica je poslušala savet trenera Dragana Galeta Jovića, da uđe agresivno od starta. Brzo je povela 6:0, a do kraja prve runde bilo je čak 16:0. Rivalka je odlučila da nema šanse dalje u meču i predala ga je pre starta druge runde i slavlje naše ekspedicije moglo je da počne. Vođa puta delegacije sportista MUP-a Aleksandar Milovanović po tradiciji je dao zastavu Nadici i usledilo je slikanje, za istoriju.

Inače, u Roterdamu naši predstavnici dobijaju puno čestitki svuda gde se pojave, a dobili su i nadimak „Serbian gold tim”.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je našim sportistima osvajanje medalja.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna