SRBIJA OSVOJILA PETO MESTO: "Delfini" trijumfalno završili Svetsko prvenstvo

Č. V.

03. 07. 2022. u 16:45 >> 18:16

VATERPOLO reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvo pobedom nad Sjedinjenim Američkim Državama sa 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

СРБИЈА ОСВОЈИЛА ПЕТО МЕСТО: Делфини тријумфално завршили Светско првенство

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Navikli su nas "delfini" na zlata, ali ovaj rezultat nije neuspeh s obzirom na to da je Dejan Savić podmladio reprezentaciju i tek se na narednim takmičenjima očekuje borba za medalje.

Aktuelnim šampionima Olimpijskih igara je ovo drugo prvenstvo sveta koje završavaju na petoj poziciji.

Što se meča sa Amerikancima tiče samo je prvi period bio izjednačen, dok je ostatak meča protekao u dominaciji Srbije. Naši reprezentativci su na odmor otišli sa +2 - 8:6.

Izabranici Dejana Udovičića su pokušali da se vrate u meč u drugom poluvremenu, ali na golu "delfina" je briljirao.

Maksimalna prednost Srbije iznosila je četiri razlike. Tu prednost je naša selekcija imala u trećem kvartalu i trijumf se nijednog momenta nije dovodila u pitanje.

Najefikasniji u pobedničkoj reprezentaciji bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, dok je jedan manje postigao Dušan Mandić. Najbolji kod SAD bio je Bouven sa četiri pogotka.

Podsetimo, treće mesto je osvojila Grčka pobedivši Hrvatsku, a u finalu od 20 sati se sastaju Španija - Italija.

Četvrta četvrtina: Srbija - SAD 13:10

32' - Kraj utakmice!

32' - Dobar napad Amerike i gol Bena Haloka. Sada možemo da kažemo da je Srbija peta na planeti.

30' - Još jedna bomba Save Ranđelovića. Drugi gol je postagio na ovom meču i "delfini" su jako blizu trijumfa.

29' - Sedmu odbranu upisao je Dobožanov. Amerika nije uspela da realizuje dva igrača više.

28' - Ponovo Bouven pogađa. Ipak, ne može sam i ukoliko mu se neko ne pridruži šanse za preokret Amerike su gotovo nikakve.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

27' - Bouven postiže treći gol. On je bio precizan sa pet metara nakon faula koji je napravio Viktor Rašović. Sjajan napad igrača više i Radomir Drašović je pogodio sa levog krila - 12:8.

26' - Dva puta u jednom napadu SAD je imao igrača više, no maestralno je na golu Srbije reagovao Lazar Dobožanov i sačuvao prednost sa kraja treće četvrtine.

Treća četvrtina: Srbija - SAD 11:7

24' - Srbija je ovaj deo meča dobila sa 3:1 i sa velikih +4 ulazi u završnih osam minut.

23' - Prvi gol u trećem kvartalu Amerika je dala minut pre kraja. Strelac tog pogotka bio je Bouven. Na drugoj strani sjajna akcija kod igrača više, Lukić za Lazića koji pogađa sa prve stative.

22' - Fantastična odbrana "delfina" u ovom periodu. Raduloviću je spala kapica, ali to mu nije smetalo da dođe do gola broj 10 na prvenstvu sveta.

20' - Odlično se izborio Lazić za poziciju i izborio je peterac. Baš kao i prvi put i sada je precizan bio Strahinja Rašović i vratio Srbiji +3 - 9:6.

19' - Serija loših napada u trećem periodu. Još uvek nema gola, a Srbija nije iskoristila igrača više.

Druga četvrtina: Srbija - SAD 8:6

16' - Za poziciju se izborio centar Ben Halok koji se sjajno odvojio od odbranbenog igrača i smanjio prednost Srbije.

15' - Radomir Drašović je drugi put zaradio isključenje, a Amerikanci su strpljivo gradili napad kojim je golom završio Kejs Dod.

14' - Vico se pretplatio za to da izbori igrača više. Izabranici Dejana Savića to znalački koriste i preko Mandića prvi put imaju četiri gola prednosti.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

13' - Prekida Amerika seriju rivala. Irving je drugi put matirao Mitrovića i to nakon isključenja Ranđelovića - 6:4. Vico se ponovo izborio za brojčanu prednost, a onda Strahinja Rašović postiže gol za novih +3.

11' - Šta tek reći za bombu Mandića. Podigao se i pogodio. Odbrana rivala nije bila dobro postavljena, a najbolji igrač naše reprezentacije je to iskoristio za drugi gol na meču.

10' - Fantastična odbrana od igrača više, a onda i majstorija Save Ranđelovića, postigao je gol iz velike daljine i prvi put doneo plus dva "delfinima".

9' - Odličan napad Srbije na startu drugog dela. Vico je najpre iznudio isključenje, a potom i peterac koji je u gol pretvorio Strahinja Rašović.

Prva četvrtina: Srbija - SAD 3:3

8' - Nakon prve četvrtine rezultat je 3:3. Naši vaterpolisti su u dva navrata imali vođstvo, ali nisu uspeli da se odlepe.

7' - Obe reprezentacije u poslednjim napadima nisu uspele da iskoriste brojčanu prednost u bazenu, pa je rezultat ostao nepormenjen.

6' - Opet igrač više za SAD i novi gol. Irving je pogodio za novo izjednačenje. Izabranici Dejana Udovičića nedozvoljavaju rivalu da se rezultatski odlepe.

5' - Daube pogdađa za 2:2. Iskoristili su Amerikanci igrača više, lopta je dobro kružila i Mitrović nije mogao da zaustavi udarac. Sada Srbija koristi takođe igrača više. Strahinja Rašović nije mnogo oklevao, šutirao je odmah po prijemu lopte i doneo novo vođstvo našj selekciji.

3' - Majtorija Dušana Mandića. Isticalo je vreme za napad "delfina", ali vaterpolista Novog Beograda je lobovao golmana SAD i sjajno pogodio za prvo vođstvo naše selekcije na ovom meču.

1' - Odličan početak našeg rivala. Aleksander Bouven je pogodio iz prvog napada. Ovo je bio njegov 18. gol na Svetskom prvenstvu. Srbija takođe iskoristila prvi napad. Radulović je pogodio za izjednačenje.

Uoči meča:

Izabranici Dejana Savića su na otvaranju takmičenja igrali protiv ove selekcije i slavili su slomivši otpor rivala u finišu.

Nema sumnje da je Srbija favorit na ovom meču i peto mesto bi sigurno značilo našoj selekciji čiji tim je dobrano podmlađen.

"Delfini" su u prošlom meču savladali Crnu Goru, dok se Amerika ovog susreta domogla trijumfom nad domaćinom Mađarskom.

Podsetimo, treće mesto osvojila je Grčka pobedom nad Hrvatskom, dok se u finalu od 20 sati sastaju Španija - Italija koja brati titulu.

BONUS VIDEO: OVO JE BIO NjEGOV POČETAK: Poseta Dejanu Savićeviću i njegovoj Vanji 1989. godine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba