ODLUČUJUĆI TURNIR LIGE NACIJA: Tri pobede vode odbojkaše u Bolonju

S. K.

01. 07. 2022. u 20:58

ORLOVI nemaju mnogo izbora. Ukoliko žele da se plasiraju na finalni turnir Lige nacija od 23. do 27. jula u Bolonji odbojkaši moraju iduće sedmice u Gdanjsku da ostvare tri pobede.

ОДЛУЧУЈУЋИ ТУРНИР ЛИГЕ НАЦИЈА: Три победе воде одбојкаше у Болоњу

FOTO: OSS

A na drugoj strani mreže biće veoma jake selekcije: Slovenija (6. jul), Italija (8. jul), Iran (9. jul) i Kina (10. jul).


Izabranici Igora Kolakovića su trenutno deveti sa četiri pobede (11 bodova) i jasno je da poslednje sedmice moraju da budu najuspešniji ukoliko žele da izbore F8.

- Igraćemo protiv vrhunskih, kvalitetnih selekcija. Italija je prvak Evrope, Slovenija vicešampion Starog kontinenta, Iran najbolji tim Azije. Kako i mi pripadamo samom vrhu, sve utakmice će biti veoma zanimljive. Naročito je bitan startni duel sa Slovencima. Ne idemo da se predamo, već da se borimo za F8. Ali, ako i ne odemo u Bolonju neće biti strašno, jer su šansu dobili mlađi igrači, što će nam značiti na SP - naglasio je kapiten Nemanja Petrić.

Trofejni primač ne opterećuje se previše kalendarom. Jer posle prve utakmice sa Slovenijom imaju dan pauze, a onda tri meča zaredom.

- Na neke stvari ne možemo da utičemo, sem na našu polovinu terena. Teško će biti, ali nama je bitno da napreduje individualno i timski. Sigurno je da ćemo biti borbeni, da ćemo se truditi da igramo na vrhunskom nivou, da izborimo F8 - podvukao je Petrić. 
Inače Marko Ivović se uspešno oporavlja od povrede i već trenira sa ekipom, tako da može da pomogne ukoliko izbore F8. Sa reprezentacijom već dve nedelje trenira i Uroš Kovačević, koji je zbog povrede bio oslobođen Lige nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)