A ONDA JE MRMOT... Alonso i Sajnc jedva izbegli sudar sa nezvanim gostom na treningu za VN Kanade (VIDEO)

O. M.

18. 06. 2022. u 10:15

TRKA za Veliku nagradu Kanade vratila se u kalendar Formule jedan posle trogodišnje pauze, izazvane pandemijom koronavirusa. A sa trkom na stazi "Žil Vilnev" u najbrži cirkus vratili su se nezvani, ali mora sepriznati, simpatični gosti - mrmoti.

А ОНДА ЈЕ МРМОТ... Алонсо и Сајнц једва избегли судар са незваним гостом на тренингу за ВН Канаде (ВИДЕО)

FOTO: AP

Održana su već dva treninga a na oba je pobedio aktuelni svetski šampion Maks Ferštapen. Ali slavu je Holanđaninu pomutio mrmot koji je tokom rvog treninga ležerno izašao na stazu, prošetao se između bolida Fernanda Alonsa i Karlosa Sajnca koji su uspeli da ga zaobiđu, pa je srećom izbegnuta potencijalno velika nesreća.

Mrmoti su inače česti gosti na stazi Žil Vilnev, a prvi upadi ovih simpatičnih glodara zabeleženi su još na prvom GP 1978. godine.

Mrmot koji je 2018. godine uleteo na stazu tokom slobodnog treninga nije imao sreće kao onaj koji je u petak za dlaku izbegao Alonsa i Sajnca, pošto je završio pod točkovima Grožanovog Hasa.

Staza se nalazi na rečnom ostrvu na kome su mrmoti zaštićena vrsta, toliko zaštićena da je stjuardima na stazi zabranjeno da ih hvataju ako ih zateknu na stazi ili oko nje.

Trka za Veliku nagradu Kanade biće deveta u ovogodišnjem šampionatu. Nakon odličnog starta, Šark Lekler je popustio, najviše zbog problema koje Ferari ima sa elektronikom, pa je Ferštapen stvorio već solidnih 34 poena prednosti. Ipak, ima još dosta do kraja sezone. Trka je na programu u nedelju od 19 časova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!