ZAPAD UVODI SANKCIJE, RUSIJU BAŠ BRIGA: Gimnastičar koji je "isprovocirao" ceo svet sa simbolom "Z" ipak će se takmičiti

Novosti online

14. 06. 2022. u 16:35

RUSKI gimnastičar Ivan Kuljak (20) takmičiće se na ruskim takmičenjima iako ga je disciplinska komisija Fondacije gimnastičke etike (GEF) diskvalifikovala.

ЗАПАД УВОДИ САНКЦИЈЕ, РУСИЈУ БАШ БРИГА: Гимнастичар који је испровоцирао цео свет са симболом З ипак ће се такмичити

Foto: Printskrin

Kuljak, koji je osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi u martu, suspendovan je od strane GEF, jer je na svečanoj ceremoniji dodele medalja na grudima imao simbol "Z". Isti onaj koji je ispisan na ruskim tenkovima koji su ušli u Ukrajinu u cilju specijalne vojne operacije.

 

Foto: Printskrin

 


Disciplinski organi Svetske gimnastičke federacije (FIG) doneli su odluku da se pomenutom ruskom takmičaru zabrani učešće na svim takmičenjima na godinu dana i od njega su zahtevali da vrati medalju, ali i da plati kaznu u iznosu od 2,500 švajcarskih franaka.

Međutim, iz Moskve stiže saopštenje da će mladi gimnastičar nastaviti da se takmiči, ali u nacionalnim takmičenjima. Andrej Rodionenko, trener reprezentacije Rusije u gimnastici, kaže da Međunarodne organizacije ne mogu da se mešaju u njihova nadmetanja unutar države.

- Ivan Kuljak može da se takmiči na ruskim takmičenjima. Konkretno, on je prijavljen za Kup Rusije. To važi i za "Spartakijadu", i dalja ruska takmičenja. Rekli smo Međunarodnoj federaciji da oni ne upravljaju našim internim kalendarom i da se njihove sankcije ne odnose na naše turnire. Kuljak će nastupati - rekao je Rodionenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a