"MA, NEMA RAZLOGA ZA BRIGU!" Teroristi raketom i dronovima napali grad koji je domaćin naredne trke Formule 1, a organizatori... (VIDEO)

D. N.

23. 03. 2022. u 12:11

FORMULA 1 se nalazi u baš, baš nezavidnoj situaciji.

МА, НЕМА РАЗЛОГА ЗА БРИГУ! Терористи ракетом и дроновима напали град који је домаћин наредне трке Формуле 1, а организатори... (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Od petka do nedelje "najbrži cirkus na svetu" će se odvijati u Saudijskoj Arabiji, a upravo u gradu u kome će biti održana naredna trka, Džedi, desio se teroristički napad.

Kako javljaju lokalni mediji, saudijska PVO je "presrela neprijateljske letelice" i tom prilikom oborila jednu raketu i devet eksplozivnih dronova.

Štete je, ipak, bilo, na sreću - ne i ljudskih žrtava, a nekim čudom organizatori trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije "nisu izrazili ozbiljnu zabrinutost u vezi s napadom koji je tokom noći izvela jemenska grupa Huti".

Mete napada su bili industrijski objekti, pa i onaj koji pripada jednom od najvećih sponzora Formule 1, a sve što su čelnici takmičenja uradili povodom novonastale situacije je izjava "da jako pomno prate situaciju".

Inače, VN Saudijske Arabije treba da se održi tek drugi put u istoriji ovog sporta, a pre samo godinu dana, tokom trke Formule E u Rijadu, na kojoj je učestvovao i prestolonaslednik, princ Mohamed bin Salman, izvršen je teroristički napad. Tom prilikom su nad gradom oboreni jedna raketa i pet dronova, a žrtava nije bilo.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!