ULAGANJA U BUDUĆNOST: Udovičić posetio Belu Crkvu, Alibunar i Pančevo (FOTO)

Tanjug

07. 03. 2022. u 17:27

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru svojih redovnih aktivnosti, posetio opštine Bela Crkva i Alibunar i grad Pančevo, gde je obišao osnovne škole i lokalne sportske klubove.

УЛАГАЊА У БУДУЋНОСТ: Удовичић посетио Белу Цркву, Алибунар и Панчево (ФОТО)

Tanjug/Ministarstvo omladine i sporta/Dragana Rakočević Pašić

Kako je saopšteno, osnovnim školama “Sava Munćan” u Kruščici, “Prvi maj” u Vladimirovcu i “Miroslav Mika Antić” u Pančevu uručena je nova sportska oprema i rekviziti u vidu golova, košarkaških tabli, odbojkaških mreža i lopti, kako bi se njihovim učenicima omogućili što kvalitetniji uslovi za bavljenje sportom i kao podsticaj da se što više njih uključi u sistem školskog sporta.

Opremu su dobili i mladi sportisti iz Sportskog udruženja za fudbal “Inviktus 2020” iz Kruščice, Fudbalski klub “Budućnost” iz Alibunara i Fudbalski klub “Jedinstvo-Stević” iz Kačareva.

Tokom obilaska, ministar Udovičić razgovarao je sa predstavnicima lokalnih samouprava i klubova o načinima daljeg unapređivanja uslova za treniranje i rekreaciju, a sa mladim sportistima o njihovim dosadašnjim uspesima i ambicijama.

- Cilj nam je da u direktnoj komunikaciji, na terenu, otvoreno razgovaramo o potrebama koje imaju lokalni sportski klubovi, da čujemo mlade sportiste, da se upoznamo sa njihovim težnjama i planovima i da na taj način zajedno dođemo do rešenja kako da dodatno unapredimo kvalitet uslova u kojima treniraju. Želimo da se što više mladih priključi sportskoj porodici Srbije, i zato nastavljamo i u narednom periodu da obilazimo svako mesto u našoj Srbiji, nastavljamo da opremamo fiskulturne sale i da kontinuirano ulažemo u ceo sistem, kako školskog, rekreativnog, tako i vrhunskog sporta - izjavio je Udovičić.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VIŠEGODIŠNJA TRADICIJA SE NASTAVILA: Školska slava i Dan solidarnosti obeleženi novom posetom Meridianbeta Kosovu i Metohiji (FOTO)