SRPSKE RUKOMETAŠICE VERUJU U TRIJUMF: Nova pobeda, zašto da ne!

OSVOJILE su srpske rukometašice velika dva boda i napravile krupan zakorak ka Evropskom prvenstvu pobedom nad Švedskom u Zrenjaninu (24:21).

СРПСКЕ РУКОМЕТАШИЦЕ ВЕРУЈУ У ТРИЈУМФ: Нова победа, зашто да не!

FOTO: RSS

Sutra protiv istog rivala, izabranice Uroša Bregara u Istadu (17.00) imaju priliku da zauzmu čelnu poziciju na tabeli grupe 6 i znatno spokojnije dočekaju poslednje mečeve kvalifikacija sa Turskom (20. april) u gostima i Islandom (23. april) u Zrenjaninu.

- Rekla sam i ranije da treba da nastavimo započeto na SP u Španiji, a to smo na kraju krajeva i učinile. Ispoštovale smo sve što je selektor tražio u svlačionici i dogovor koji smo imali. Znali smo kakva je švedska ekipa, ali nismo se predavale, bilo je grešaka, ali najbitnije je da smo došle do pozitivnog rezultata - sumira utiske heroina srpske reprezentacije Jovana Risović koja je sa 17 uspešnih odbrana bila stub trijumfa nad Skandinavkama.

"Pokazale smo da možemo sa svima da igramo"

Isto rezonuje i raspucana pivotmenka Marija Petrović, koja pridaje veliki značaj i povratku oporavljenih saigračica.

- Odigrale smo veoma kvalitetnu utakmicu. Pokazale smo kao i na SP da možemo sa svima da igramo. Velika pomoć pristigla je i od igračica koje nisu igrale zbog povreda. Vidi se da su nam falile na prvenstvu, bila bi skroz drugačija priča da su bile tamo. Nadam se da ćemo i u Švedskoj odigrati dobro i da dođe još jedna pobeda, što da ne - dodaje Petrovićeva.

Čvrsta odbrana i raspoložena Risovićeva postale su zaštitni znak Bregarove Srbije. Ipak, u Istadu naše devojke očekuje znatno teži posao protiv favorizovanog domaćina koji igru zasniva pre svega na brzini i ubitačnim kontrama.

- Mislim da će biti dosta teže, naročito što se tiče tranzicije. Hagmanova je trčala po toj desnoj strani, dala nam je mnogo golova iz polukontre i kontre, a ostatak njihove ekipe smo zatvorili. Milsim da će forsirati traniziciju da ostvare povoljan rezultat, jer smo u pozicionom napadu sve zatvorili - ističe Risovićeva.

PUBLIKA OSMI IGRAČ

OSETIO je Zrenjanin da je rukometašicama neophodna pomoć publike koja je dala nemerljiv doprinos pobedi nad Šveđankama.

- U četvrtak je bilo prelepo, nisam igrala na domaćem terenu a da je bilo tako, stvarno su nam pomogli i bili naš osmi igrač. Verovatno će Šveđankama da bude lakše kao i nama na svom terenu, ali mi radimo svoj posao, znamo šta nam je cilj, daćemo sve od sebe - poručuje Marija Petrović.

BONUS VIDEO: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku