SRPSKE RUKOMETAŠICE VERUJU U TRIJUMF: Nova pobeda, zašto da ne!

OSVOJILE su srpske rukometašice velika dva boda i napravile krupan zakorak ka Evropskom prvenstvu pobedom nad Švedskom u Zrenjaninu (24:21).

СРПСКЕ РУКОМЕТАШИЦЕ ВЕРУЈУ У ТРИЈУМФ: Нова победа, зашто да не!

FOTO: RSS

Sutra protiv istog rivala, izabranice Uroša Bregara u Istadu (17.00) imaju priliku da zauzmu čelnu poziciju na tabeli grupe 6 i znatno spokojnije dočekaju poslednje mečeve kvalifikacija sa Turskom (20. april) u gostima i Islandom (23. april) u Zrenjaninu.

- Rekla sam i ranije da treba da nastavimo započeto na SP u Španiji, a to smo na kraju krajeva i učinile. Ispoštovale smo sve što je selektor tražio u svlačionici i dogovor koji smo imali. Znali smo kakva je švedska ekipa, ali nismo se predavale, bilo je grešaka, ali najbitnije je da smo došle do pozitivnog rezultata - sumira utiske heroina srpske reprezentacije Jovana Risović koja je sa 17 uspešnih odbrana bila stub trijumfa nad Skandinavkama.

"Pokazale smo da možemo sa svima da igramo"

Isto rezonuje i raspucana pivotmenka Marija Petrović, koja pridaje veliki značaj i povratku oporavljenih saigračica.

- Odigrale smo veoma kvalitetnu utakmicu. Pokazale smo kao i na SP da možemo sa svima da igramo. Velika pomoć pristigla je i od igračica koje nisu igrale zbog povreda. Vidi se da su nam falile na prvenstvu, bila bi skroz drugačija priča da su bile tamo. Nadam se da ćemo i u Švedskoj odigrati dobro i da dođe još jedna pobeda, što da ne - dodaje Petrovićeva.

Čvrsta odbrana i raspoložena Risovićeva postale su zaštitni znak Bregarove Srbije. Ipak, u Istadu naše devojke očekuje znatno teži posao protiv favorizovanog domaćina koji igru zasniva pre svega na brzini i ubitačnim kontrama.

- Mislim da će biti dosta teže, naročito što se tiče tranzicije. Hagmanova je trčala po toj desnoj strani, dala nam je mnogo golova iz polukontre i kontre, a ostatak njihove ekipe smo zatvorili. Milsim da će forsirati traniziciju da ostvare povoljan rezultat, jer smo u pozicionom napadu sve zatvorili - ističe Risovićeva.

PUBLIKA OSMI IGRAČ

OSETIO je Zrenjanin da je rukometašicama neophodna pomoć publike koja je dala nemerljiv doprinos pobedi nad Šveđankama.

- U četvrtak je bilo prelepo, nisam igrala na domaćem terenu a da je bilo tako, stvarno su nam pomogli i bili naš osmi igrač. Verovatno će Šveđankama da bude lakše kao i nama na svom terenu, ali mi radimo svoj posao, znamo šta nam je cilj, daćemo sve od sebe - poručuje Marija Petrović.

BONUS VIDEO: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!