HRVATSKA RUKOMETAŠICA UZIMA PUŠKU I IDE U RAT! "Putine, šta si očekivao, paštetu i vodu?"

Novosti online

27. 02. 2022. u 16:10

Rođena Ukrajinka, ali svojevremeno dva puta najbolja rukometašica Hrvatske Svitlana Pasičnik ovih dana nalazi se u rodnoj zemlji, nedaleko od ratnih dešavanja.

ХРВАТСКА РУКОМЕТАШИЦА УЗИМА ПУШКУ И ИДЕ У РАТ! Путине, шта си очекивао, паштету и воду?

Foto: RK Podravka

Bivša rukometašica Podravke nastupala je tokom karijere za reprezentaciju Hrvatske, a sada živi u rodnom Ovidiopolju, nedaleko od Odese, blizu ukrajinske granice sa Moldavijom i Rumunijom. Odesa je, kao jedna od najvažnijih luka na Crnom moru, označena kao meta ruskih napada...

A Svitlana ima snažnu poruku za Vladimira Putina - Ukrajinu nikada neće imati!

"Putin neće ni pregovarati, a očekivao je, valjda, da će osvojiti Ukrajinu za pola dana i da ćemo se predati, s paštetom i bocom vode u rukama. Ne, Ukrajinu neće nikada imati", rekla je Svitlana za portal 24sata.hr.

Ona se i prethodnih dana javljala hrvatskim medijima, ali tada nešto blažim tonom. Prenosila je informacije sa lica mesta, o ratnim dešavanjima u njenoj okolini.

"Sve je bilo spremno na tako nešto, što dokazuje da je ratno stanje proglašeno odmah, neposredno nakon pucnjave koja se prvi put čula u pet ujutro. Mi smo ovde 16 km daleko od Crnog mora s kojeg se puca iz brodova i 40 km daleko od Odese oko koje odekuju eksplozije. Mislim da su ciljevi aerodromi s vojnim avionima i skladišta oružja."

Pored Rusije, ona je razočarana i postupcima Belorusa, koji su dozvolili da se njihova teritorija upotrebi za napad.

"Ljudi su u neverici da se sve ovo uopšte događa, a pogotovo mi kojima je tu i Crno more i Moldavija, nisu tako daleko ni Donbas i Lugansk. Jako neugodna situacija, ali se mišljenja ne razlikuju. Mi smo slobodna i nezavisna država i to se mora znati. Napetosti su eskalirale, ali će i to morati da se reši. Razočaranje je tim veće, jer je Belorusija dopustila da se akcije vode i s njihove teritorije", rekla je Pasičnik za "Jutarnji".

Svitlana je od 1998. godine pa sve do 2011. igrala u Hrvatskoj, uz izuzetan od jedne sezone koju je provela u Sloveniji. Karijeru je počela u rodnoj Ukrajini, završila u Rusiji, a čak devet godina nosila je dres hrvatske reprezentacije.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)