BOROVČANIN: Donacije bokserima Vojvodine

S. B.

23. 02. 2022. u 15:03

TRENING salu bokserskog kluba Vojvodina na „Spens-u“, u kojoj su unapređeni uslovi za treniranje donacijom Bokserskog saveza Srbije od 2,5 miliona dinara i novim ringom po najvišim svetskim standardima, danas su posetili Nenad Borovčanin, predsednik našeg nacionalnog saveza i Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

БОРОВЧАНИН: Донације боксерима Војводине

PSG

Oni su naglasili da je značajna donacija novosadskom boksu nastavak podrške Programu omladinske škole boksa i razvoju „plemenite veštine“ u Srbiji.

- Ovo je veoma značajna donacija za bokserski sport u Novom Sadu- kaže Cvjetićaninj.- Zaista je u naš grad mnogo uloženo poslednjih nekoliko godina od kad je Nenad Borovčanin na čelu Bokserskog saveza Srbije. Ovaj sport je dobio na značaju na svim nivoima i upravo tako se i kreće ta podrška, od vrha države ka lokalnom nivou, jer su predsednik, kao i Vlada Srbije, odnosno resorno ministarstvo, prepoznali značaj boksa, pa se taj uticaj proteže i na gradove i opštine. Počevši od istorijskog događaja za boks, za sport i za Srbiju, a to je dobijanje domaćinstva svetskog prvenstva u boksu, do podizanja stipendija i nacionalnih penzija za najistaknutije sportiste, pa do suštinskog razumevanja važnosti sporta za sve uzrasne kategorije stanovništva, ta podrška je evidentna. Zahvaljujući toj dobroj energiji, od vrha države do lokalnog nivoa, mi ulažemo u bokserski sport više nego ikada, a samo u ovih par godina je obezbeđeno više sredstava nego u 30 prethodnih godina.

Nenad Borovčanin je naglasio da je povod za posetu Novom Sadu nastavak podrške Programu omladinske škole boksa i uopšte razvoju boksa u Srbiji.

- Pored toga što ovaj Bokserski klub ima veliku podršku Gradske uprave za sport i omladinu, koja im obezbeđuje odlične uslove za trening, i mi podstičemo njihove buduće uspehe. Zato smo danas uručili donaciju od 2,5 miliona dinara ovom klubu i doveli trenera sa Instituta za boks sa Kube, gospodina Durana, da poboljša trenažne procese. Isto tako, ranije smo salu opremili novim džakovima za boks, a obezbeđen je i novi ring na „Spens-u“, dok će postojeći biti obnovljen. Želimo da ta sala ponovo stvara svetske šampione poput neprikosnovenog Slobodana Kačara – rekao je Borovčanin.

SVETLA BUDUĆNOST

Milan Kozomora predsednik boksera Vojvodine je istakao da će donacija doprineti daljem razvoju kuba i stručnom usavršavanju trenera.

- Budućnost za naš klub je svetla, a Novi Sad će ponovo biti grad svetskih šampiona u boksu – rekao je Kozomora i naglasio da Vojvodina broji više od 70 članova od sedam do 40 godina i da je pet godina u kontinuitetu prvoligaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!