SVET JE GLEDA I PLAČE! Ruskinja skrivala ličnu tragediju, otkrila je tek posle olimpijske medalje

D. N.

17. 02. 2022. u 19:05

NA Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Rusija je često u centru pažnje zbog svega što je prati oko tvrdnji da je svojevremeno vlast podržavala sistemski doping sportista, ali u ovom danu jedna ruska takmičarka je došla u žižu interesovanja zbog lične drame koju je skrivala sve dok nije osvojila medalju.

СВЕТ ЈЕ ГЛЕДА И ПЛАЧЕ! Рускиња скривала личну трагедију, открила је тек после олимпијске медаље

FOTO: Tanjug/AP

Mogla bi se "glavnom ruskom pričom" sa ZOI 2022 nazvati situacija sa mladom Kamilom Valijevom, senzacionalnom 15-godišnjom umetničkom klizačicom, koja je optužena za korišćenje nedozvoljenih supstanci, pa sudskom odlukom dobila priliku da nastupi, ali i pored prvog mesta u uvodnom delu finala, na kraju, skrhana ogromnim pritiskom, ostala bez medalje.

Međutim, u ovom istom danu, još jedna Ruskinja je privukla ogromnu pažnju.

Irina Kazakevič, 24-godišnja ruska biatlonka, sa tri koleginice iz reprezentacije nadmetala se u štafetnom olimpijskom "okršaju", a posle 4 h 6 kilometara trke "obogaćene" gađanjem mete, ruska nacionalna selekcija zauzela je drugo mesto. I, ta vest možda ne bi obišla svet da se nije desilo jedno otkriće posle te trke.

Kazakevičeva, koja je prva nastupila u ovom štafetnom nadmetanju, nikome nije rekla da je u trenutku dok je ona skijala - njen otac bio sahranjivan.

Štaviše, nikome u ruskoj delegaciji nije ni rekla da joj je otac pre tri dana preminuo.

"Čuvala je emocije duboko u sebi, dok je pucala u mete i prelazila svojih šest kilometara... A onda je sve otkrila koleginicama, ali tek po završetku trke, kada je kvartet koji je nastupao pod oznakom Ruski olimpijski komitet slavio osvojeno srebro", otkriva RT.

Irina Kazakevič, ruska biatlonka koja nikome nije rekla da joj oca sahranjuju dok se ona nadmeće na Olimpijskim igrama / FOTO: Tanjug/AP

- Mnogo sam srećna što je moja ćerka postala olimpijska vicešampionka. Posvetila je ovu nagradu ocu, kog smo upravo sahranili. Bilo je sve to teško za nju, ali je uspela da se drži hrabro, rekla je majka ove ruske sportistkinje, Olga Kazakevič, za "Meč TV".

Irinin otac Vladimir preminuo je u 49. godini posle duge borbe sa kancerom.

Inače, četvorka u kojoj je pomenuta olimpijka bila, a u kojoj su još i Kristina Rezcova, Svetlana Mironova i Julijana Nigmatulina, osvojila je prvo biatlonsko srebro za Rusiju u Pekingu (iza Švedske, a ispred "bronzane" Nemačke, dok je favorit, Norveška, ostala bez odličja).

Tri preostale ruske biatlonske postave su osvojile bronze, i to u mešovitoj štafeti, muškoj štafeti, i muškoj trci.

Bonus video: Najveći olimpijski skandal - Pendrekom prebijena klizačica da bi druga pobedila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju