SKAČE I IVANA: Ovog vikenda Prvenstvo Srbije u atletici

S. K.

04. 02. 2022. u 18:13

IVANA Vuleta biće prva zvezda dvoranskog prvenstva Srbije u atletici, koje se u subotu i nedelju održava u hali na Banjici. Zbog epidemiološke situacije, takmičenje će se održati iza zatvorenih vrate, bez prisustva publike.

СКАЧЕ И ИВАНА: Овог викенда Првенство Србије у атлетици

FOTO: Tanjug

Naša najbolja atletičarka juče se vratila sa priprema u Dubaiju i naš šampionat biće joj prva u nizu provera pred dvoransko SP od 18. do 20. marta u Beogradu, gde će pokušati da osvoji još jedno zlato. U skoku udalj najveća konkurentinja biće joj sugrađanka i klupska drugarica iz Vojvodine Milica Gardašević.

Od perjanica srpske atletike u subotu će se takmičiti i Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Maja Ćirić, koja je pre neki dan na mitingu u Ostravi popravila lični državni rekord (52,33), i Boško Kijanović na 400 metara, Elzan Bibić na 1.500 m, Milana Trninić i Aleksa Kijanović na 60 m. Zbog zdrastvenih problema na borilišta neće izaći Armin Sinančević (bacanje kugle) i Ivana Ilić (60 metara).

U nedelju će Bibić trčati 3.000 metara, Luka Trgovčević, Anja Lukić, Milica Emiri 60 m prepone, Angelina Topić i Zorana Rakovec skakaće uvis, dok će se u skoku udalj nadmetati Lazar Anić i Marko Vlahović, dok Strahinja Jovančević nije prijavljen.

Šampionat države je važan za mnoge atletičare, jer imaju šansu da ispune normu za SP u srpskoj prestonici. Poslednju priliku imaće 7. marta na Beogradskom mitingu, koji će biti i generalna proba za šampionat sveta.

Podsetimo, normu zasada imaju Ivana Vuleta (skok udalj), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Elzan Bibić (1.500 i 3.000 m) i Maja Đirić (400 m).

Srpski atletski savez će prvenstvo Srbije prenositi na svom Jutjub kanalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu