KOVID POKOSIO "PETLOVE" Nevolje francuske rukometne reprezentacije

G. ČVOROVIĆ

27. 12. 2021. u 16:47

FRANCUSKA rukometna reprezentacija je desetkovana! Kovid se uvukao među "trikolore" do te mere da trener Gijom Žil praktično nema više s kim da radi!

КОВИД ПОКОСИО ПЕТЛОВЕ Невоље француске рукометне репрезентације

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

(Od stalnog dopisnika: PARIZ)

U redovima "petlova", koji se nalaze u istoj grupi sa Srbijom za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara, najpre je otkriveno da su korona virusom zaraženi Nikola Karabatić, Benoa Kunku i Janis Len.

Dva testa izvršena su u petak i u nedelju, a na osnovu njih utvrđeno je još pet pozitivnih slučajeva. Francuska rukomenta federacija je saopštila da kovid imaju i Remi Debone, Igo Deka, Emerik Min, Dilan Nai i Eloim Prandi! Svi su odmah stavljeni u izolaciju.

Situacija je toliko ozbiljna, da je selektor trostrukih olimpijskih šampiona bio prinuđen da pozove dodatne igrače da se privremeno pridruže ekipi koja se u Kreteju, u neposrednoj blizini Pariza, priprema za Euro. Inače, ne bi imao s kim da drži treninge! Osvajači zlata iz Tokija sada na raspolaganju imaju samo trinaestoricu od prvobitno pozvanih igrača.

Oboleli do 13. januara i početka Evropskog prvenstva imaju vremena da ozdrave, ali je pitanje koliko će biti spremni za takmičarske napore. Takođe, još se ne zna da li je trenutni bilans zaraženih konačan.

Ovaj deo priprema je bio planiran da traje od 26. do 30. decembra. Srbija bi sa Francuzima trebalo da se sretne u poslednjem, 3. kolu takmičenja u grupi C, 17. januara u Segedinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona