NEMAČKE SUDIJE SASEKLE KRILA: Srpkinje nisu mogle do pobede protiv sedmostrukih šampionki sveta

Novosti online

07. 12. 2021. u 21:57

RUKOMETAŠICE Srbije su na Svetskom prvenstvu poražene od Rusije u poslednjem, 3. kolu uvodne faze takmičenja, a tih 32:22 (15:9) u korist "zbornaje komande" otežava posao našoj reprezentaciji u nastavaku takmičenja.

НЕМАЧКЕ СУДИЈЕ САСЕКЛЕ КРИЛА: Српкиње нису могле до победе против седмоструких шампионки света

Foto: Arhiva Novosti

Srbija jeste prošla dalje, ali se potajno priželjkivalo da će to učiniti uz trijumf nad sedmostrukim šampionkama sveta, kako bi se u drugu fazu ponela maksimalna četiri boda, no pred mečeve sa olimpijskim šampionom, Francuskom, Slovenijom i Crnogom Gorom učinak je dvostruko manji.


Tome se može, dobrim delom, "zahvaliti" nemačkom sudijskom paru Maike Merc - Tanja Kutler, koje su nekim svojim nerezonskim odlukama pomogle Ruskinjama da prebrode krizu u prvom poluvremenu, posle čega su preokrenule rezultat i, konačno, pobedile.


Na stranu opravdano isključenje Marije Petrović na isteku 10. minuta, kada je u borbi za poziciju rukom udarila po licu suparnicu, ali kada su naše povele sa 9:8, usledilo je nekoliko problematičnih sudijskih odluka, kako što se tiče dvominutnih isključenja Srpkinja, tako i produžetaka statičnih napada Rusije.

To je, uz tri uzastopne bravure Poline Kapline na golu ruske selekcije, poljuljalo našu reprezentaciju, koje u poslednjoj trećini prvog poluvremena nisu dale nijedan gol, a primile sedam. 


Od tog šoka se Srpkinje nisu oporavile ni tokom velikog predaha, a kada je rival uvećao svoju prednost na +9 početkom drugog poluvremena, bio je to i kraj nadanja da se može do iznenađenja.

Tamara Radojević i Jovana Stojiljković su sa po četiri gola bile najefikasnije u našoj reprezentaciji, a Julija Managarova je, realizujući svih sedam šuteva, bila najefikasnija igračica ove utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila