NADA POSTOJI: Nenadić se povredio, ali možda zaigra za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Novosti online

05. 12. 2021. u 12:24

RUKOMETNA reprezentacija Srbije doživela je veliki udarac pred Evropsko prvenstvo u rukometu (13-30. januar), pošto se povredio Petar Nenadić.

НАДА ПОСТОЈИ: Ненадић се повредио, али можда заигра за Србију на Европском првенству

FOTO: AP

NJega čeka pauza od šest nedelja, pa je njegova nastup na šampionatu Evrope pod znakom pitanja. Ipak, nada postoji da ćemo ga gledati u dresu sa državnim grbom.

- Ozbiljna je povreda, imam rupturu mišića zadnje lože. Nije uopšte naivno. Ugrožen mi je nastup na Evropskom prvenstvu, ne znam još da li ću igrati tamo. Videćemo kako će da ide oporavak, pitanje je kako će telo da reaguje na rehabilitaciju. Takođe, pitanje je koliko fizičku mogu da izdržim. Povreda je došla u lošem trenutku. Kad bih znao da će biti tako umesto pada bih seo - rekao je Nenadić za "B92".

Želja da igra za reprezentaciju nije sporna, ali proces oporavka je taj od čega sve zavisi.

- Imao sam veliku želju, tako da nezgodno je progronzirati mesec. Bitno je da svi koji su na spisku budu zdravi. Toni je napravio dobru hemiju, grupu i zna šta radi.Čim se desila ta povreda i dobio sam nalaz doktora, obavestio sam selektora. Nije bilo prijatno. Ostalo je da vidimo šta i kako će biti, pa ćemo doneti odluku. Ono što je sigurno i što sam prvo rekao, ako nisam fizički spreman ne želim da zauzimam mesto nekom igraču, bez obzira na ime i prezime. Ne bih to radio ni ekipi, a ni sebi. Na stranu moji možda veći igrački kvaliteti, te stvari ne volim. Deluje da neću biti spreman, takva je povreda. Još ne znam. Teško je spremiti se za taj sistem takmičenja, ali opet neka šansa postoji - zaključio je član Vesprema.

Srbija se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi C sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)