ZVEZA ŠAMPION EVROPE! Karatisti crveno-belih pokorili Stari kontinent

Novosti online

01. 11. 2021. u 13:25

KARATISTI Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Evrope, u disciplini borbe, na šampionatu u tradicionalnom karateu (ETKF) koje je održano u Beogradu.

ЗВЕЗА ШАМПИОН ЕВРОПЕ! Каратисти црвено-белих покорили Стари континент

FOTO: SD Crvena zvezda

Crveno-beli su slavili u izuzetno jakoj konkurenciji ekipa iz 29 zemalja.


Ekipa u sastavu Nenad Đuričić, Milan Pavlović, Igor Popov i Srđan Marić, koji je nastupao kao pozajmljeni boraci iz Karate kluba Banatski cvet iz Zrenjanina, predvođena trenerom Igorom Gajićem došla je do velikog uspeha.

– Veoma sam ponosan na našu ekipu. Bilo je veoma teško stići do ovakvog uspeha u izuzetno jakoj konkurenciji. Ipak, moji borci su uspeli da savladaju sve prepreke i dođu do pehara. Zahvaljujem se i našem bratskom Karate klubu Banatski cvet i njihovom treneru Nikoli Vukeliću što su nam ustupili Srđana Marića koji je zajedno sa Nenadom, Milanom i Igorom ostvario ovaj neverovatni uspeh. Čestitam svima na fantastičnim rezultatima – istakao je Igor Gajić, trener crveno-belih.


Uz titulu prvaka Evrope u seniorskoj konkurenciji i kadeti Crvene zvezde (Aljoša Petrović, Andrej Stanić i Mihailo Šmit osvojili su srebrnu medalju u disciplini kate, dok je Emilija Antanasijević osvojila bronzanu medalju u katama u konkurenciji juniorki.

Zvezdi je ovo treća titula prvaka Evrope, nakon 1997. i 1998. godine, dok su crveno-beli dva puta osvajali i titule šampiona sveta - 2013. i 2015. godine.

BONUS VIDEO - Navijači Zvezde u Danskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!