PREMINUO RATOMIR RATKO PAJO PAVLOVIĆ: Najveći trag ostavio u Jadranu, a nosio i kapicu Zvezde

V.V.

31. 10. 2021. u 17:55

Preminuo je Ratomir Ratko Pajo Pavlović (1939-20219) veliki sportista, koji je mladost i najlepše godine proveo u hercegnovskomm "Jadranu", na Škveru I bio potom počasni član kluba.

ПРЕМИНУО РАТОМИР РАТКО ПАЈО ПАВЛОВИЋ: Највећи траг оставио у Јадрану, а носио и капицу Звезде

Foto: Privatna arhiva

Pored igranja u juniorskim ekipama, za prvi tim odigrao je 11 takmičarskih sezona, od 1960. do 1971.

Godine, ili 201 prvenstvenu utakmicu i postigao 128 golova. Krasili su ga brzo plivanje, te je često na počecima četvrtina plivao po loptu, imao je jak šut i redovno je izvodio najstrože kazne udarce, četverce.

Nakon 1971. godine, karijeru je nastavio u  beogradskom VK Crvena Zvezda.Pored uspešne igračke karijere, obavljao je i dužnost prvog trenera seniorske ekipe "Jadrana", šest takmičarskih sezona, od 1980. do 1985. godine. U tim godinama uspešno je vodio prvi tim, koji je zabeležio značajne rezultate, saopštavaju iz PVK Jadran.

Gde god se nalazio i sa bilo kim bi razgovarao, neizbežna tema bio je vaterpolo i "Jadran", jednostavno to je bio njegov život. Raspoložen i pun optimizma, delio je savete, sa željom da pomogne postizanju što boljih rezultata i prevazilaženju problema. Iako se poslednjih godina otežano kretao, zbog lošeg zdrastvenog stanja, uz veliku volju i napor, redovno je bio prisutan na svim "Jadranovim" okupljanjima, jednako utakmicama i proslavama.

Pavlović je 2017. godine dobio nagradu za životno delo koju su mu dodelili Sekcija sportskih novinara i Opština Herceg Novi, a nosilac je i najvišeg priznanje PVK "Jadran" - Počasni član.

Sportista velikog srca bio je i istinski ljubitelj dobre književnosti,a nekoliko godina i član Žirija koji na hercegnovskom sajmu knjiga odlučuje o nagradama.

Sahrana Ratomira Paja Pavlovića biće obavljena sutra (1. novembar) na groblju kod manastira Savina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu