MARKO IVOVIĆ ZA "NOVOSTI": Šampion ne bira, nadam se da ćemo u subotu i nedelju odigrati najbolje

S. KRSTOVIĆ

16. 09. 2021. u 09:00

"ORLOVIMA" je pao kamen sa srca. Odbojkaši su pobedom nad Holandijom (3:0) ostvarili primarni cilj, plasirali se u polufinale 32. EP u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji, i ostaje im da u subotu i nedelju, kada se igraju mečevi za medalje, odigraju najbolje na šampionatu.

МАРКО ИВОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Шампион не бира, надам се да ћемо у суботу и недељу одиграти најбоље

FOTO: EPA

Evropski prvaci su se juče iz Gdanjska preselili u Katovice, odakle će se, veruju, sa osmehom vratiti u Beograd.

Bilo je lakše sa Holanđanima nego sa Turcima u osmini finala, ali samo zbog toga što smo bili koncentrisaniji.

- Taj pristup meču protiv Turske umalo nas nije mnogo koštao, ali to nije ništa novo i šteta je što ponavljamo te greške i sebe dovodimo u neprijatnu situaciju da u peti set ulazimo sa strahom kao i da li ćemo do njega doći. Protiv Holandije je pristup bio bolji, poštovali smo protivnika i sebe do kraja, što je donelo željeni rezultat - naglašava u telefonskom razgovoru za "Novosti" primač Marko Ivović.

Uspeh Srbije dobija na značaju kada se zna da će se igrati 12. polufinale na 14 poslednjih EP. Samo 2009. i 2015. naši nisu bili među četiri najbolje ekipe.

- Baš smo to i komentarisali. To je pokazatelj na kom je nivou srpska odbojka i da smo, bogu hvala, veoma uspešni. Nadam se da će se taj kontinuitet produžiti. Istorija je lepa, ali bitna je budućnost. Nadam se da će ovo imati uticaj na neke nove momke, koji mogu da produže što su sve generacije do sada uradile, jer bez njih, džaba naši uspesi - naglašava Ivović.

PUBLIKA UVEK INSPIRIŠE

AMBIJENT u Poljskoj je izvanredan. To ističe i Ivović:

- Što se tiče organizacije i ponašanja publike, Poljska je bez premca. Kada smo igrali protiv Holandije, dvorana je bila prilično puna, što nas sve motiviše. Osetili smo kako je igrati bez navijača, zbog korone, i videli da je niži nivo igre i motivacije. Puna dvorana podiže andrenalin, imaš sa kim da podeliš radost van ekipe. Čuju se aplauz i podrška, čak i kada su protiv vas, to nas inspiriše na neki način.

Trofejni odbojkaš se uopšte nije opterećivao rivalom u polufinalu, a to je Italija posle jučerašnje pobede nad Nemačkom 3:0.

- Ako hoćeš da budeš šampion, ne možeš da biraš protivnika. Svaku ekipu moraš da pobediš. Verujem da ćemo pokazati kvalitet, da ćemo biti pametni od početka, i da će nam to doneti rezultat - ističe Marko.

Ono što raduje sve u našem taboru je da se podiže forma kako šampionat odmiče.

- To je bio cilj od početka priprema i nekako je normalno da se napreduje iz utakmice u utakmicu. Iskreno, nadam se da ćemo polufinale odigrati najbolje do sada i, ako bog da zdravlja, biti još bolji u nedelju - naglašava Ivović.

BONUS VIDEO: Doček olimpijaca u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri