"ORLOVI" UGLAS: Nismo igrali dobro, ali važno je da smo se izvukli

Novosti online

13. 09. 2021. u 09:52

SELEKTOR odbojkaša Srbije Slobodan Kovač rekao je da meč sa Turskom treba bude velika opomena, ali da je zadovoljan što je tim pobedio i izborio četvrtfinale Evropskog prvenstva.

ОРЛОВИ УГЛАС: Нисмо играли добро, али важно је да смо се извукли

FOTO: CEV

Srbija je sinoć u Gdanjsku u osmini finala EP posle velike borbe i preokreta pobedila Tursku 3:2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12).

- Rekli smo da će biti teško, nismo iskoristili prilike. Prvi set smo odigrali odlično, drugi smo vodili pet razlike i onda kao da je neko isključio svetlo. Ono što je dobro jeste reakcija, ali je mnogo straha. Mislim da ova postava ne bi trebalo da ima ovoliki problem sa prijemom servisa i to ne jakog. Najvažnija je pobeda, nadam se da će nam ovo biti jedna velika opomena, da ne možemo da stanemo da ne možemo da očekujemo da će protivnik sam da se pobedi - rekao je Kovač posle meča u izjavi za OSS.

Odbojkaš Srbije Marko Ivović rekao je da ekipa nije odigrala na svom nivou protiv Turske i da takav pristup ne bi smeo da se ponavlja.

Aktuelni šampioni Evrope sinoć su u Gdanjsku u osmini finala EP posle velike borbe i preokreta pobedili Tursku 3:2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12).

- U prvom setu je bio jako dobar pristup, igrali smo veoma dobro, nismo im dozvolili da igraju svoju igru. Posle prvog seta se sve okrenulo, sve smo im dozolili, uvukli su nas u lavirint iz kog nismo imali izlaz. Sa druge strane, mi nismo odigrali na svom nivou i to je najveća greška. Dobro je da smo se na kraju izvukli i da se ovakve stvari neće ponavljati - rekao je Ivović posle meča u izjavi za OSS.

Korektor Srbije Dražen Luburić istakao je da je reprezentacija pokazala karakter i smatra da će igrati sve bolje i bolje u nastavku takmičenja.

- Kroz godine turska odbojka je mnogo napredovala i dosta se ulaže u nju. Iz ovakvih utakmica se vidi naš kvalitet. Pokazali smo karakter, sve će doći na svoje kako takmičenje bude dalje odmicalo. Mislim da ćemo igrati sve bolje, ali ovakve stvari se ipak moraju proći na prvenstvima - rekao je Luburić.

Srbija će u četvrfinalu igrati protiv Holandije sutra od 17.30 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a