PROTIV TUURAKA BEZ POTCENJIVANJA: "Opasno bi bilo da u meč uđemo opušteno i relaksirano"

S. K.

11. 09. 2021. u 09:00

FINSKA je pomogla odbojkašima da izbegnu Rusiju, ali to nikako ne znači da ih sutra (20.30) u osmini finala 32. EP u Gdanjsku očekuje lak zadatak protiv sve bolje Turske.

ПРОТИВ ТУУРАКА БЕЗ ПОТЦЕЊИВАЊА: Опасно би било да у меч уђемо опуштено и релаксирано

FOTO: CEV

Evropski prvaci su svesni da su veliki favoriti, ali i oprezni jer su Turci na šampionatu napravili već iznenađenje pobedom nad Rusima u grupi C u Talinu. A u nokaut fazi nema popravnog.

- Imali smo sreću da u osmini finala zaobiđemo Rusiju, koju su nam svi predviđali na osnovu rezultata u grupi u Talinu s kojom smo se ukrštali. Spletom okolnosti Finci su pobedili Turke i poslali ih nama na megdan. Samo to ni u kom slučaju ne znači da u meč možemo da uđemo relaksirano i opušteno, jer Turska je upravo dobila Rusiju u prvom kolu - ističe za sajt OSS libero Neven Majstorović.

Naši su se sa Turcima na evropskim prvenstvima sastali dva puta, 1958. Jugoslavija je slavila sa 3:0, a 2011. Srbija istim rezultatom.

- Imaju mladu, fantastičnu generaciju. Nekako naš nedeljni duel podsetiće na onaj od pre dve godine sa Ukrajinom, koja je tada bile reprezentacija u naletu. Mislim da su Turci najprijatnije iznenađenje do sada i da imaju veliki broj mladih, talentovanih odbojkaša. Igraju jednu brzu, savremenu odbojku. Naše je da ih što bolje analiziramo, pružimo maksimum i izborimo četvrfinale - naglašava Majstorović.

Turke predvodi fenomenalni korektor Adis Lagumdžija (211 cm), sin nekadašnjeg jugoslovenog reprezentativca Ekrema. Tu je i mlađi Lagumdžija, Mirza, kao i Mert Matić.

- Reprezentaciju Turske slabo poznajem. Ja znam samo jednog igrača. Ali, to što su nam nepoznanica ne znači ništa, jer su sigurno kvalitetna ekipa čim su pobedili Ruse. Mi smo kvalitetniji tim, naše je da opravdamo ulogu favorita i savladamo ih - optimista je Uroš Kovačević.

Najboljeg odbojkaša Evrope je u poslednja dva kola u Krakovu mučila povreda.

- Osećam se bolje. Bol je prisutan, ali raduje me što doktori kažu da ne može da se pogorša. Pozitivan sam, bol mogu da prevaziđem, ali ne i ozbiljnu povredu. Nadam se da će biti sve u redu - kaže Kovačević.

I Marko Ivović smatra da je bolje što igraju sa Turskom nego sa Rusijom:

- Ako može da se bira protivnik, ovo je sigurno najbolje rešenje. Ali, opet moramo da gledamo na našu stranu terena, da mislimo samo na našu igru. Ako budemo igrali dobro možemo se nadati svemu onome zašto smo došli ovde. Mislim i da je Turska napredovala, da je podigla kvalitet na evropskoj sceni. U svakom slučaju od naše igre zavisi kakav će rezultat biti na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!