ODBOJKAŠKI TRENER BOGDAN SRETENOVIĆ ANALIZIRA SPECIFIČNU GODINU: Mnogi su podmladili ekipe

S. K.

05. 09. 2021. u 09:00

U BEOGRADU je sinoć spuštena zavesa na 32. Evropsko prvenstvo za odbojkašice. Za zlato su se borile Srbija i Italija, a za bronzu Turska i Holandija.

ОДБОЈКАШКИ ТРЕНЕР БОГДАН СРЕТЕНОВИЋ АНАЛИЗИРА СПЕЦИФИЧНУ ГОДИНУ: Многи су подмладили екипе

FOTO: N. Paraušić

To je bilo očekivano. Najprijatnije su iznenadile Francuska i Švedska, a među onima koji su razočarali mogli bi da se nađu Rusija i Bugarska.

- Evropsko prvenstvo posle Olimpijskih igara u Tokiju je malo specifičnije, jer su mnoge ekipe već podmladile svoje sastave. A one reprezentacije koje su zadržale više igračica tokom cele sezone imale su konstantniju igru, sigurno su jače i zato su se borili za medalje. Trebalo bi reći, da je naša sreća da smo uz Italiju i Tursku, zadržali kontinuitet od početka sezone i mislim da je naš veliki uspeh što smo ušli u finale Šampionata Starog kontinenta - ističe slavni trener Bogdan Sretenović.

PROPAGANDA ODBOJKE

NA opasku da je Šampionat sa 24 selekcije preglomazan, Sretenović je primetio:

- Ima sve svoje zašto. Dobro je što učestvuje mnogo zemalja, što se kvalifikacioni turnir igraju u četiri države. U svakoj grupi su četiri malo bolje selekcije i dve malo slabije. To je naša stvarnost u Evropi. Jer, 16 ekipa od 55 zemalja u Evropi su malo jače, ostale su slabije. U cilju propagande odbojke, verovatno se igra ovako kako se igra, što sigurno ima i dobrih strana - kaže Sretenović.

Iskusni stručnjak ne voli da govori o razočaranjima, niti o činjenici da su podmlađene Ruskinje u četvrtfinalu izgubile drugi set od Italije čak sa 25:8.

- Rusija je došla bez pet svojih najiskusnijih igračica na Šampionat Evrope i to treba uzeti u obzir. Ali, podvlačim, sve ovo je posledica što su Olimpijske igre bile jako blizu Evropskom prvenstvu. Sve je pod tim utiskom, jer je veoma teško napraviti dva špica forme za veoma kratko vreme. Tako i doživljavam ovo prvenstvo. Čini mi se da su se ekipe skoncentrisale na Olimpijske igre i onda im je EP bilo pod "B", dakle nije bilo glavno takmičenje u sezoni - podvlači Sretenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOCIĆ OPREZAN PRE DERBI: Čeka nas težak period...