DOMAĆINIMA NAJVIŠA OCENA: Kraljevčani uspešno organizovali atletsku Balkanijadu

G.Ćirović

16. 08. 2021. u 15:32

USPEŠNOM organizacijom Balkanskog šampionata u atletici za mlađe juniore koji je minulog vikenda održan na rekonstruisanom atletskom stadionu kraj Ibra, Kraljevčani su kao domaćini još jednom položili ispit sa najvišom ocenom.

ДОМАЋИНИМА НАЈВИША ОЦЕНА: Краљевчани успешно организовали атлетску Балканијаду

FOTO: G. Šljivić

Uprkos sitnim problemima koji gotovo uobičajeno prate organizaciju ovakvih nadmetanja, svi učesnici Balkanijade iz ukupno 15 država, od takmičara do trenera i atletskih funkcionera, zadovljoni su uslovima, gostoprimstvom i ljubaznošću svojih domaćina.

- Treći put smo za samo dva meseca na rekonstruisanom atletskom stadionu organizovali velika takmičenja kraljice sportova. Ovih dana su svi smeštajni kapaciteti u gradu bili popunjeni, tako da će nam se vratiti finansijska sredstva kojsa smo za ovu priliku izdvojili iz budžeta – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

 

Da nije bilo svetske pandemije korona virusom Kraljevo bi ove godine bilo domaćin po jednog vikenda odbojkaške Lige nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a meč Svetske grupe „Bili Džin King kupa“ (bivši FED kup) između najboljih teniserki Srbije i Kanade i novoj kraljevačkoj hali sportova igrao bi se pred publikom.

- Organizacija nekih budućih međunarodnih i domaćih takmičenja zavisi od epidemiološke situacije – dodaje dr Terzić.

- U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta lokalna samouprava će nastaviti da ulaže u razvoj sportske infrastrukture. Tako će ovih dana biti raspisan javni poziv za prikupljanje ponuda za detaljnu rekonstrukciju košarkaških terena kraj Ibra, u neposrednoj blizini atletskog stadiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)