VLADARKE RUKOMETA U SRBIJI: Rukometašice Jagodine najbolja sportska ekipa

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 06. 2021. u 19:28

NAJUSPEŠNIJA sportska ekipa u Srbiji u sezoni 2020/21 su rukometašice ŽORK Jagodina.

ВЛАДАРКЕ РУКОМЕТА У СРБИЈИ: Рукометашице Јагодине најбоља спортска екипа

Foto: Privatna arhiva

Nosioci su sva tri domaća trofeja - prvakinje su države, osvajačice Kupa Srbije i Superkupa. Osvojile su treću uzastopnu titulu šampiona Srbije trofeja i bile su prva ekipa ligaškog prvenstva, sa 19 pobeda, dva remija i porazom, da bi u plej ofu sa četiri pobede overile treću uzastopnu titulu.

- U protekle četiri godine rukometašice Jagodine osvojile su šest domaćih trofeja i po tome su najuspešnija i najdominantnija sportska ekipa u Srbiji. Postignut uspeh je ravan podvigu i herojstvu, imajući u vidu u kakvim je uslovima stvarana šampionska ekipa - rekao je direktor kluba Dragan Lozo.

Jagodinke će imati predstavnika na Olimpijadi u Tokiju. Reč je o Crnogorskoj reprezentativki Nini Bulatović. U B reprezentaciji Srbije su četiri jagodinske rukometašice Nataša Lovrić, Teodora Majkić, Jelena Đurašinović i Marija Stojanović. One ranije nisu bile ni na širim spiskovima reprezetacije. Trener Jagodine Dragan Markov je selektor juniorske reprezentacije Srbije i trener seniorki.

- Teška sezona iza nas. Prošlo prvenstvo nije završeno, ali da je bilo dozvoljeno Jagodina bi bila prvak. Za uspehe smo se spremali od avgusta. Bilo nam je veoma teško i naporno, bilo je dosta povreda zbog kojih smo bile desetkovane u drugom delu prvenstva, a odlučujuće utakmice igrale sa osam igračica. Sve smo sve stojički iznele i trijumfovale – kazala je kapitenka Jelena Gojković.

Pored prve ekipe, ŽORK Jagodina 2 ređa uspehe u Prvoj ligi zapad.

- Imamo 50 devojčica 2002/07 godište i druga ekipa je bez izgubljenog boda u ovoj sezoni. Očekuje nas plej of. Posebna čast je što tri devojčice treniraju sa prvom ekipom, u mlađim reprezentacijama je više naših devojčica. Često smo domaćini raznij okupljanja i tekmičenja, što znak poverenja RSS - ocenio je trener ŽORK Jagodina2 Marko Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)