SPORTSKI SAVEZ SRBIJE POSETIO KiM: Štefanek i Marinković predvodili delegaciju

Novosti online

09. 06. 2021. u 11:25

DELEGACIJA Sportskog saveza Srbije, koju su predvodili predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, posetila je Kosovo i Metohiju.

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ПОСЕТИО КиМ: Штефанек и Маринковић предводили делегацију

FOTO: SSS

Glavni povod trećeg po redu odlaska u južnu srpsku pokrajinu bio je Mali sajam sporta. Samom događaju prethodio je prijem kod predsednika PO opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića.

Na sastanku su uz vodeće ljude Sportskog saveza Srbije bili i predsednik Sportskog saveza KiM Goran Kovač, sekretar Ivan Dimitrijević i potpredsesnik Siniša Lazić.

- Veoma mi je drago što smo ponovo na KiM. Uspostavili smo odličnu saradnju sa Sportskim savezom Kosova i Metohije i tako došli na ideju da po prvi put ova tradicionalna manifestacija bude organizovana i na prostoru KiM. Smatram da deca zaslužuju ista prava bila ona iz Kragujevca, Subotice, Novog Sada... Nadam se da je mališanima ovaj događaj bio podstrek da se bave sportom i lepa prilika za druženje, jer su na sajmu bila i deca iz mesta južno od Ibra. Uvek ću rado dolaziti na Kosovo i Metohiju i truditi se da kao predsednik SSS pomognem koliko mogućnosti dozvoljavaju. I ovoga puta smo poklonili opremu, lopte i dresove za decu - izjavio je Štefanek.

FOTO: SSS

- Ono što ohrabruje jeste dolazak delegacije Sportskog Saveza Srbije u naš grad a to pokazuje da svi zajedno težimo ka stvaranju boljih prilika i uslova života kada su u pitanju naša deca i omladina. Ono u šta se najviše ulaže je budućnost, a budućnost su upravo mališani sportskih klubova u Kosovskoj Mitrovici, kojih ima u velikom broju. Svaka podrška koja stiže iz Beograda je značajna pa i ova koja stiže iz Sportskog Saveza Srbije - rekao je Aleksandar Spirić.

FOTO: SSS

- Ovo je treći put da dočekujemo predstavnike Sportskog Saveza, kod nas je upriličen pravi praznik sporta jer imamo tu privilegiju da smo među deset izabranih gradova u Srbiji koji organizuju mali Sajam sporta ove godine. Naša saradnja je iz dana u dan sve bolja, ovo je kruna te saradnje naši prijatelji, gospoda Štefanek i Marinković rado se odazivaju svakom pozivu. Na Trgu u Mitrovici okupili smo predstavnike svih sportskih klubova i mogu reći da ovo nije samo Mali sajam sporta našeg grada već i čitavog Kosova i Metohije - rekao je predsednik Sportskog Saveza KiM Goran Kovač i još jednom iskoristio priliku da se zahvali gostima na poseti.

FOTO: SSS

Na Malom sajmu sporta mališani su imali priliku da razgovaraju sa Davorom Štefanekom o tome kako se postaje šampion.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)