DOGODINE ZA "DESETKU" Rukometaši Vovojvodine osvojili devetu titulu šampiona države

S. BAJIĆ

31. 05. 2021. u 20:20

U VITRINAMA kluba na Slanoj bari deveti pehar prvaka Srbije, osmi zaredom, izvojevan kao ukras na vrhu celosezonske poslastice za klupsku istoriju.

ДОГОДИНЕ ЗА ДЕСЕТКУ Рукометаши Вовојводине освојили девету титулу шампиона државе

FOTO: N. Karlić

Jer, pored šampionske titule, osvojena su dva pehara pobednika Kupa Srbije i Superkup, a za kraj prvenstva, pobeda nad Metaloplastikom u nedelju uveče u "domu šampiona", kao 14. trijumf u plej-ofu i tačka na sezonu bez poraza. Besprekorna dominacija i uspeh za anale srpskog rukometa.

Uz sve to i deveti uzastopni trofej za Borisa Rojevića, šefa stručnog štaba, koji je za tri godine i dva meseca na kormilu Vojvodine, osvojio sve što se moglo na tri takmičarska fronta.

- Mnogo je faktora doprinelo da održimo kontinuitet i kada se svi oni saberu, možda čine recept za uspeh - kaže Milan Đukić, predsednik kluba.

- Međutim, formula za vrhunski rezultat ne postoji, ali zna se da su, posebno u minuloj sezoni, igrači imali posebnu hemiju, što je Darko Jevtić, direktor kluba, ocenio kao najbolju do sada. Imaju veru u sebe, u ekipu, u snagu kolektiva i to se vidi na svakom mestu, od treninga, svlačionice, terena i, svakako, na rezultatu. Osim toga, u ekipi nemamo "vrhunske zvezde", već, po želji trenera Rojevića, 25 "ratnika".

Prvi čovek kluba, takođe, naglašava da je Vojvodina sa vrhunskim uspesima krenula pre deset godina, kada se iz "Spensa", zahvaljujući gradskim strukturama, preselila u dvoranu na "Slanoj bari" i od nje načinila "kuću šampiona".

- To se poklopilo i sa mandatom našeg gradonačelnika, Miloša Vučevića, kojem, kao i gradu Novom Sadu dugujemo veliku zahvalnost na dugogodišnjoj saradnji, prijateljstvu i podršci. Već osam godina početkom juna donosimo pehar prvaka Srbije u Novi Sad, imamo devet titula i u narednoj sezoni obećavamo juriš na deseti, jubilarni, trofej - poručio je Đukić.

VUČEVIĆ: KAPA DOLE, MAJSTORI


MILOŠ Vučević, novosadski gradonačelnik, juče je u Gradskoj kući upriličio koktel za rukometaše Vojvodine, za koje je rekao da nisu "skup legionara" već rezultat predanog, dugogodišnjeg rada u klubu, u kojem pored prvog tima i mlađe kategorije osvajaju trofeje.
- Kapa dole i pun naklon da Vojvodina, uz još veću podršku, igra značajniju ulogu na međunarodnoj sceni, za šta je potrebno zadržati najbolje i dovesti neka pojačanja, uz veći budžet. Sve čestitke sjajnim igračima i stručnom štabu kao i snažnoj Upravi koja je omogućila funkcionisanje kluba i uspehe koji nisu slučajnost, niti splet okolnosti. Zato, dobro došli šampioni u vašu Gradsku kuću i ne prekidajte tradiciju donošenja pehara - poručio je gradonačelnik Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju