VOJVODINA DODELILA STIPENDIJE: Pomoć najpersketivnijim mladim sportistima

Novosti online

24. 05. 2021. u 13:31

Najperspektivnijim mladim sportistima dodeljene pokrajinske stipendije

ВОЈВОДИНА ДОДЕЛИЛА СТИПЕНДИЈЕ: Помоћ најперскетивнијим младим спортистима

FOTO: AP Vojvodina

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas ugovore o stipendiranju 59 perspektivnih i talentovanih sportista  iz Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina. Za tu namenu je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno ukupno 10 miliona dinara.Stipendisti su sportisti iz 30 sportskih grana, a predložili su ih pokrajinski granski savezi.

Sekretar Basta je, uz čestitke najtalentovanijim mladim sportistima na rezultatima koje su postigli, posebno istakao njihovu upornost da istraju u okolnostima koje nisu bile lake, a koje je nametnula epidemiološka situacija.

- Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg vrhunskog sporta u budućnosti i na vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan. Oduvek smo bili ponosni na činjenicu da smo zemlja vrhunskih sportista i zato je naša zajednička obaveza da tu tradiciju sledimo, naveo je Basta.

On je naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastaviti da ulaže u sport i mlade nade, i da pronalazi načine i mehanizme da podstiče njihov trud i talenat i to ne samo kada postignu uspeh nego i na njihovom putu ka uspehu.  

- Cilj nam je da kontinuirano pratimo rad i rezultate mladih sportista i da ulažemo u njihovu budućnost i u budućnost našeg vrhunskog sporta, poručio je resorni sekretar.

Basta je ovom prilikom ukazao i na izuzetan značaj i doprinos trenera, kada je reč o rezultatima ovih mladih i perspektivnih članova našeg društva, jer su, kako je naglasio, nesebično delili svoje veštine i znanje, kao i roditelja, koji su bili najveći oslonac i podrška u njihovim postignućima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)