NADAMO SE MEDALJI: Španovićka poručila - Volela bih da potvrdim koliko i za šta sam spremna

Novosti online

26. 07. 2021. u 22:00

TROFEJNI trener Goran Obradović priželjkuje da atletičari u Tokiju osvoje makar jednu medalju.

НАДАМО СЕ МЕДАЉИ: Шпановићка поручила - Волела бих да потврдим колико и за шта сам спремна

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Njegova pulenka Ivana Španović nije htela ništa da obećava, mada bi volela da se ponovi Rio 2016. kada je Srbiji donela bronzanu medalju. Ostali naši aduti, bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, kao i Marija Vučenović u bacanju koplja veruju da mogu do finala.

- Očekujemo da naši atletičari dostojno reprezentuju zemlju, da daju maksimum, ako je moguće da ostvare lične rekorde, a što se tiče plasmana, on ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije. A potajno se nadamo bar jednoj medalji - naglasio je na Aerodromu "Nikola Tesla" trofejni trener Goran Obradović.

Ivana Španović, koja sa svojom ekipom putuje u četvrtak, naglasila je da je presrećna što će četvrti put biti član olimpijskog tima. Istakla je da su svi bili pod tenzijom zbog odlaganja Igara, da su pod pritiskom zbog kovida, ali i da moraju na sve da se adaptiraju.

KAJAKAŠI ŽELE FINALE

PRESREĆNI zbog odlaska na Olimpijske igre bili su i članovi kajakaške reprezentacije: Milica Novaković, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar. Svi su istakli da su sa nestrpljenjem čekali da krenu put Tokija, ističu da su maksimalno spremni i veruju da mogu da izbore finale. - Pratimo sve naše sportiste, obradovali smo se kada su Mikec i Bogdanovićeva osvojili medalje prvog dana. To će biti vetar u leđa i nama - istakla je Milica Novaković.

- Neskromno bi bilo kada bih rekla da nemam velike ambicije posle bronze u Riju, ali od tada se svašta izdešavalo, i usponi i padovi i nekako sa ove tačke gledišta srećna sam što mogu da pričam o nastupu u Tokiju. Ne bih ništa da obećavam, niti da najavljujem, moj tim i ja znamo koliko sam i za šta sam spremna, tako da bih volela da na takmičenju to potvrdim svojim nastupom - podvukla je Španovićeva.

Ivana se ne opterećuje uslovima koji će vladati u Tokiju. Po svom starom običaju putuje dva dana uoči takmičenja, tako da je juče ispratila Mariju Vučenović (bacanje koplja), bacače kugle Armina Sinančevića i Asmira Kolašinca. U japanskoj prestonici su Dragana Tomašević (disk) i selektor Edin Zuković.

- Više volim da budem što manje u mestu gde su ostali takmičari, jer sam skoncetrisana na svoj nastup. Inače, ne opterećujem se konkurencijom, niti rezultatima pre takmičenja. Brusimo formu kako bih bila najbolja kada je najpotrebnije. Obraćam samo pažnju na devojke, tu ubrajam i sebe, koje u kontinuitetu osvajaju medalje. Ipak posle tolike pauze bilo mi je bitno da se vratim na nivo na kojem sam bila pre povreda i pehova. S obzirom na to da smo uspeli u tome ostalo mi je da u Tokiju ponovim nastup iz Rija - podvukla je Španovićeva.

Njen trener Goran Obradović je naglasio da će devojke prvi put skakati u 10 ujutro kvalifikacije i finale, što može da bude jedan od faktora koji će odlučivati o plasmanu. Raspložena Ivana ni o tome previše ne razmišlja već kaže da će biti zanimljivo videti kako će se ko snaći.

Odličnu sezonu imao je i Armin Sinančević, koji je sjajno bacao kuglu u Dijamanstkoj ligi i na mitinzima.

- Osam puta sam prebacivao normu i daću sve od sebe da izborim finale, a onda je sve moguće. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?