MALJKOVIĆEVA: Idemo korak po korak do konačnog cilja

G. Kelić

22. 07. 2021. u 08:25

VELIKI zamajac pred početak OI u Tokiju imaju košarkašice Srbije, jer na najveću sportsku smotru stižu kao aktuelne evropske šampionke. Podijumu se nadaju i u Japanu, pošto su pre pet godina u Riju osvojile bronzu.

МАЉКОВИЋЕВА: Идемо корак по корак до коначног циља

Foto: KSS

Takmičenje u grupi A počinju 26. jula u 10.20 protiv Kanade, tri dana kasnije za protivnice imaju Špankinje (10.20), dok ih prvog dana avgusta očekuje duel sa reprezentacijom Južne Koreje (14.00). Prolaz u četvrfinale obezbeđuju dve najbolje ekipe u svakoj od tri grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana tima.

- Grupa je, naravno, teška, ali bilo bi dosadno da je drugačije. Činjenica je da ćemo se sada susresti sa košarkom koja je drugačija u odnosu na onu sa EP. Utakmica protiv Kanade će biti najsličnija onoj sa Nigerijom u olimpijskim kvalifikacijama. Španija dolazi na turnir pojačana sa dve najvažnije igračice i ogromnom željom za osvetom, dok ćemo se protiv Koreje prvi put susresti sa azijskom košarkom koju izuzetno poštujem - analizirala je selektorka Marina Maljković protivnice u grupi.

Upravo su Kanađanke nadigrale naše devojke u grupnoj fazi prošlih Igara (71:67), tako da Maljkovićeva poziva na disciplinu i oprez.

- Znamo šta je bilo u Riju, moje igračice bi trebalo samo da se sete te utakmice. Izuzetno čvrsta i skočna ekipa, fizički jaka u svakom segmentu. Želimo da pokažemo zrelost u odnosu na 2016. Idemo uvek korak po korak, nikada ne pravimo kalkulacije, naši ciljevi i želje su dobro poznati. Znamo da dolazi do smene generacije posle ovog takmičenja, tako da pominjati motivaciju igračica nije potrebno - zaključila je selektorka. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)