POZNATI SVI UČESNICI ABA LIGE: Split slavio u majstorici protiv Sparsa

Novosti online

20. 05. 2021. u 20:40

SPLIT će i naredne sezone igrati u ABA ligi, pošto su košarkaši kluba iz Hrvatske u dvorani na "Gripama" pobedili Spars iz Sarajeva u majstorici sa 90:60.

ПОЗНАТИ СВИ УЧЕСНИЦИ АБА ЛИГЕ: Сплит славио у мајсторици против Спарса

FOTO: ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

Prva četvrtina ove utakmice bila je neizvesna, ali je domaći tim već u drugoj rešio pitanje pobednika. Izabranici Mila Karakaša su posle 20 minuta košarke imali prednost od 21 razlike - 47:26.

U drugom poluvremenu razlika je konstantno rasla, do najvećih +33 (79:46). Nisu gosi ni izbliza odigrali dobro utakmicu u Hrvatskoj kao prvu, počišćeni su sa terena, pa ih i sledeće sezone očekuje učešće u ABA 2 ligi.

Pobedom Splita poznati su svi učesnici najkvalitetnijeg ranga regionalnog takmičenja. Jedini novo ime biće Studentski centar.

Najefikasniji u pobendičkom timu bio je Mateo Kedžo sa 13 poena, pratio ga je Roko Leni Ukić sa 12. Na drugoj strani najbolji su bili Kenan Kamenjaš i Nedim Buza sa po 11 poena.

U ABA ligi će naredne sezone učestvovati 13 ekipa: Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP, Borac, Budućnost, Mornar, Studentski centar, Cibona, Zadar, Split, Cedevita Olimpija i Krka.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna