ŠAMPION ABA NE IDE U EVROLIGU? Šokantna izjava Đordija Bertomeua

Novosti online

16. 05. 2021. u 13:16

BURA u evropskoj košarci se ne stišava, nakon informacije da će od 2023. godine Evroliga da bude zatvoreno takmičenje.

ШАМПИОН АБА НЕ ИДЕ У ЕВРОЛИГУ? Шокантна изјава Ђордија Бертомеуа

Foto arhiva VN

Prema toj informaciji u ovom takmičenju bi igrali samo klubovi sa licencom, što posebno pogađa ekipe koje igraju u ABA ligi. To je demantovao prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

- Svake dve-tri godine se pojavi takva informacija. Mi trenutno ne radimo na tome. Radimo na povećanju broja klubova sa fiksnom licencom. Brzo će taj status da dobiju Asvel i Bajern, a radimo i sa Albom. Želimo da imamo 16 klubova sa licencom. Radimo na novom modelu Evrokupa. I dalje dva mesta iz Evrokupa vode u Evroligu - istakao je Bertomeu u emisiji na MaxBet radiju.

LJubitelje košarke na ovim prostorima najviše interesuje kakav će da bude status ABA lige.

- Uvek smo govorili da je ABA liga fundamentalna za evropsku košarku, zbog količine talentovanih igrača, sudija i klubova i to neće da se promeni. Uvek ćemo da imamo predsatvnika ABA lige u Evroligi. Takođe ćemo imati u Evrokupu klubove iz ABA. Da li će predstavnik regiona biti šampion ili neki drugi klub, to ćemo da donosimo na godišnjem nivou. Ne mora šampion uvek da bude u Evroligi. U Evrokupu planiramo da imamo više klubova sa višegodišnjom licencom - istakao je Bertomeu.

Ove nedelje počinje finalna serija ABA lige u kojem se sastaju Crvena zvezda i Budućnost.

- Uvek je bilo zabrinutosti oko završetka ABA lige. Želja je da se završi bez incidenata, jer smo imali suprotne primere prethodnih godina. Ako se to ponovi neće pomoći u afirmaciji lige.

Bliži se kraju i sezona u Evroligi, a na redu je finalni turnir u Kelnu.

- Bila je veoma teška sezona i uspeh je što je završena. Na sportskom planu verujem da je bila najbolja od nastanka Evrolige 2000. godine. Jedino nam je žao što se igralo bez publike. Očekujem da Fajnal for bude na nivou kao cela sezona - zaključio je Bertomeu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)