U LJUBLJANU PO POBEDU: Pokvariti planove domaćinu

V. N.

26. 04. 2021. u 20:39

DUGO su košarkaši Mege bili vrlo ozbiljan kandidat za plasman u plej-of ABA lige.

У ЉУБЉАНУ ПО ПОБЕДУ: Покварити планове домаћину

FOTO: ABA liga/Ivica Veselinov

Međutim, nešto slabije partije u završnici šampionata, povrede i neke nesrećno izgubljene utakmice udaljili su ih od razigravanja, ali je njihov današnji (18.00) meč u dvorani "Stožice" protiv Cedevita Olimpije "biti ili ne biti" za domaćina, dok će Beograđani, bez obzira na rezultat, ostati na šestoj poziciji.

- Čeka nas vrlo motivisan protivnik, s obzirom na to da u poslednjem kolu rešavaju pitanje ulaska u plej-of. Cedevita Olimpija je tim koji je i u startu napravljen za najviše domete i u ABA ligi i u Evrokupu. Spadaju među najbolje napadačke timove u ABA, više su oslonjeni na bekovsku liniju, koja im je veoma kvalitetna, na čelu sa Blažičem i Perijem, kao i na šut za tri poena, gde petorica-šestorica igrača imaju vrlo visoke procente. Praktično, imaju skoro isti broj šuteva za dva i tri, zbog čega nikako nije lako igrati protiv njih - rekao je trener Vladimir Jovanović za klupski sajt.

Mega će, tako, u areni "Stožice" zatvoriti još jedno uspešno učešće u regionalnom takmićenju, osmo uzastopno, i drži šesto mesto.

- Iskreno, voleo bih da izađemo sa povišenom dozom motivacije i energije i nadam se da ćemo to i uraditi. Imamo poslednjih nedelja i personalne probleme zbog povreda, izostanke iz rostera koje nismo uspeli na pravi način da nadomestimo i iz tih razloga je negde i "trpeo" rezultat. Nadam se kvalitetnoj i dobroj utakmici svih 40 minuta. U Ljubljanu idemo u nešto mlađem sastavu, ali pokušaćemo da damo sve od sebe da na pravi način pariramo domaćinu i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže - poručio je Jovanović.

SMIT: ŽELIMO TRIJUMF U LjUBLjANI

PLEJMEJKER Mege Dejson Smit, pred meč u Ljubljani, ističe da bi bilo sjajno da ekipa pobedom završi sezonu u ABA ligi:

- Imali smo lošiji period iza nas, ali i dalje naporno treniramo. Kako je pred nama poslednja utakmica u ABA sezoni, nadamo se da ćemo je završiti sa pobedom, posebno pošto igramo protiv ekipe koja se bori za plej-of.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna