POZNAT RASPORED KOŠARKAŠA: Srbija na putu za Tokio prvo sa Dominikanskom Republikom

Novosti online

01. 04. 2021. u 16:07

KOŠARKAŠI Srbije na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre igraće protiv Dominikanske Republike, saopštila je FIBA.

ПОЗНАТ РАСПОРЕД КОШАРКАША: Србија на путу за Токио прво са Доминиканском Републиком

Foto: FIBA

FIBA je objavila raspored i satnicu Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji će se od 29. juna do 4. jula održati u Beogradu.

Na ovom turniru, sa koga samo osvajač obezbeđuje vizu za Olimpijske igre u Tokiju, u A grupi će igrati Srbija, Dominikanska Republika i Filipini, a u B grupi Portoriko, Italija i Senegal.

Srbija će prvi meč odigrati u utorak 29. juna od 20.15 sati protiv Dominikanske Republike, dok će turnir nešto ranije, od 17 sati, otvoriti Portoriko i Senegal.

Dan kasnije u sredu od 17 sati sastaju se Senegal i Italija, a naš nacionalni tim od 20.15 igra protiv Filipina.

U četvrtak 1. jula od 17 sati igraju Italija i Portoriko, a od 20 sati Filipini i Dominikanska Republika.

Petak 2. jul je slobodan dan.

Dan kasnije odigraće se dva polufinala, od 13 i 16 sati, a sastaće se prvoplasirani iz A grupe sa drugoplasiranim iz B grupe i prvi iz B grupe sa drugim iz A grupe.

Koji će par igrati u kom polufinalnom terminu, biće određeno po završetku grupne faze takmičenja, a finalni meč zakazan je za nedelju 4. jul u 20.30 sati.

FIBA je takođe odredila i raspored preostala tri olimpijska kvalifikaciona turnira, koji će se održati u Viktoriji, Splitu i Kaunasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)