UŽASNA NESREĆA ČUVENOG NBA KOŠARKAŠA: Ostao paralizovan nakon što ga je udario automobil

Novosti online

17. 03. 2021. u 19:49

ŠON Bredli, nekadašnji NBA košarkaš, ostao je paralizovan nakon što ga je udario automobil dok je vozio biciklo, saopštili su Dalas Meveriksi.

УЖАСНА НЕСРЕЋА ЧУВЕНОГ НБА КОШАРКАША: Остао парализован након што га је ударио аутомобил

Foto: EPA

Bredli, koji je bio jedan od najupečatljivijih igrača 90-tih, vozio je biciklo u Sent Džordžu u Juti kada ga je automobil udario otpozadi.

- Bivši košarkaš, između ostalog, Dalas Meveriksa pretrpeo je traumatičnu povredu kičmene moždine zbog koje je ostao paralizovan, objavili su iz Maveriksa.

U saopštenju Meveriksa navodi se da je Bredli 20. januara doživeo nesreću, te da je odmah operisan i da je prethodnih osam meseci proveo u bolnici oporavljajući se.

Takođe, dodaje se da je Bredli dobrog raspoloženja, kao i da će pokušati u narednom periodu da podigne svest kod ljudi širom sveta kada je reč o bezbednosti prilikom voženja bicikla.

Šon Bredli u karijeri je odigrao 14 sezona u NBA, a najduže je bio član Dalasa (9) za koji je odigrao 528 utakmice prosečno beleživši sedam poena i 5,7 skokova.

Bredli je bio poznat po svojoj nekarakterističnoj visini od 228 centimetara, te je zbog toga bio veoma popularan širom sveta.

Mnogi ga pamte po ulozi u čuvenom košarkaškom filmu „Spejs Džem“ u kom je glumio „čudovište“ po imenu Blanko.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!