RADONJIĆ PRED PARTIZAN: Čeka nas meč specifične težine, igrači moraju da daju maksimalan doprinos

Novosti online

13. 03. 2021. u 16:14

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekuju Partizan u nedelju od 19.30 u 21. kolu ABA lige. Očekivnja pred ovaj meč izneli su Dejan Radonjić i krilni igrač Dejan Davidovac.

РАДОЊИЋ ПРЕД ПАРТИЗАН: Чека нас меч специфичне тежине, играчи морају да дају максималан допринос

Foto: Dragana Stjepanović

Crveno-beli ulaze raspoloženiji u ovaj duel. Pobedili su najpre Split u regionalnom takmičenju, a potom i Himki u Evroligi i tako prekinuli seriju od osam vezanih poraza u eliti.

Strateg kluba sa Malog Kalemegdana ističe da večiti derbi ima specifičnu težinu.

- Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu, mi smo u žestokom ritmu, i uz to, isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon utakmice sa Partizanom. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu sa Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos - rekao je Radonjić.

Davidovac se složio sa trenerom i naglasio da ekipa polako hvata željeni ritam.

- Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam biti treća utakmica u sezoni. Da ne koristim fraze, zaista nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu, a utakmica je bilo baš puno. Polako se kompletiramo, mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam, i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman - istakao je Davidovac.

Ovo će biti 44. duel crveno i crno-belih u regionalnom takmičenju, a trenutni skor je 22-21 za Zvezdu.

Podsetimo, crveno-beli su ove sezone slavili u oba derbija i to jednim poenom razlike.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!