BOLONJSKA PERFEKCIJA: "Srpski" Virtus pobedom nad Cedevitom zadržao maksimalan učinak u Evrokupu

G. K.

03. 03. 2021. u 20:28

VIRTUSOVA kaznena ekspedicija nastavlja nemilosrdno da gazi sve svoje protivnike u Evrokupu.

БОЛОЊСКА ПЕРФЕКЦИЈА: Српски Виртус победом над Цедевитом задржао максималан учинак у Еврокупу

FOTO: Evrokup

U Ljubljani je pobedom nad Cedevita Olimpijom (108:98, posle produžetka), upisan peti trijumf u top 16 fazi, i sa deset iz prvog dela stiglo se do ukupno 15. pobede iz isto toliko utakmica u drugorangiranom klupskom košarkaškom takmičenju.

Slovenačkom timu nije bilo dovoljno ni to što je minut i po do kraja imao prednost od sedam poena razlike. Preokret je načinio bekovski tandem gostiju Teodosić - Belineli, koji je zajedno postigao 30 poena, najvažnije u poslednjih nekoliko sekundi.

Srpski virtuoz Teodosić je pored 14 postignutih poena, podelio i 12 asistencija, dok je Belinelija (16 p.) na listi najefikasnijih u italijanskom timu u dodatnih pet minuta pretekao Kajl Vims sa 25 koševa.

"Zmajčekima" nije pomogao ni impozantan učinak Jake Blažiča, koji je brojao do 29 poena, dok se Edo Murić zaustavio na 18, a Luka Rupnik na 16.

Ekipa iz Bolonje je ovom pobedom učvrstila poziciju broj jedan i plasman u najboljih osam, dok će se Cedevita Olimpija u poslednjem kolu sa podgoričkom Budućnošću boriti za plasman u nokaut-fazu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!