KO ĆE IGRATI ZA SRBIJU NA EVROBASKETU? Selektor Kokoškov odgovorio da li će igrači iz NBA braniti čast naše košarke

Novosti online

25. 02. 2021. u 12:54

Košarkaška reprezntacija Srbije obezbedila je učešće na evropskom prvenstvu nakon kvalifikacionih prozora.

КО ЋЕ ИГРАТИ ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОБАСКЕТУ? Селектор Кокошков одговорио да ли ће играчи из НБА бранити част наше кошарке

Igor Kokoškov Foto N. Paraušić

Tim povodom selektor Srbije Igor Kokoškov otkrio je kroz šta je prošla naša reprezentacija u mečevima koje su je odveli na prestižno takmičenje starog kontineta kao i o tome šta ih čeka na predstojećim kvalifikaicijama za Olimpijske igre.  

Selektor je u intervjuu za Sportski žurnal govorio o nedavno okončanim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na koje su se "orlovi" plasirali.

- Cilj je ostvaren, reprezentacija je i pored takvih uslova završila prva u grupi i kvalifikovala se za Evropsko prvenstvo. Zasluge idu na adresu igrača koji su se vrlo motivisano i profesionalno ponašali u svim ovim akcijama. Često smo menjali sastav što je uslovljavalo da smo morali da se prilagođavamo situaciji. Nismo imali kontinuitet rostera zato što mnogo igrača igra Evroligu, mnogo igrača njih nije bilo u mogućnosti da igra, a na kraju krajeva par igrača je na žalost bilo pozitivno i nisu mogli da se pojave u prethodna dva prozora. Ali, najvažnije je da smo plan ispunili - izjavio je Kokoškov. 

Nije bilo lako reprezentacijama da sastave jak tim budući da ne često ne mogu da računaju na najbolje igrače tokom "prozora". Ono što zanima javnost u Srbiji je hoće li NBA igrači ponovo zaigrati za Srbiju na predstojećim kvalifikacijama za Olipmpijske igre?

- Razmatramo sve opcije. Pratimo igrače, u komunikaciji smo. Ne intenzivnoj, jer oni imaju zaista mnogo svakodnevnih obaveza i usmereni su na svoje timove. Bilo bi preuranjeno da odluke donosimo danas, jer toliko stvari će se desiti do juna. Imamo više ideja, planova i varijanti. Računamo na igrače koji su se igrali u prozorima, na one koji su bili na užem i širem spisku za kvalifikacije, kao i one koji iz objektivnih razloga nisu bili tu, jer igraju Evroligu i NBA. Sve opcije su na stolu, pratimo igrače, ne čekamo leto, jer do tada ima dosta posla - zaključio je Kokoškov za Sportski žurnal. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)