PRVA OD DVE MEČ LOPTE: Pobeda u meču sa Gruzijom donosi plasman na Evrobasket

V. P.

19. 02. 2021. u 07:10

NEUSAGLAŠENOST kalendara Evrolige i FIBA pogađa nacionalne timove sa velikim brojem igrača u elitnom klupskom takmičenju, među kojima je i Srbija.

ПРВА ОД ДВЕ МЕЧ ЛОПТЕ:  Победа у мечу са Грузијом доноси пласман на Евробаскет

FOTO: FIBA

Uprkos tome, malo ko je očekivao da će drugorangirana svetska reprezentacija imati nerešeno pitanje plasmana na Evropsko prvenstvo 2022. pred poslednje dve kvalifikacione utakmice.

Dilemu može da otkloni već u prvoj od dve koje se igraju u uslovima "mehura" u Tbilisiju. Pobeda u današnjem susretu sa domaćinom Gruzijom (16.00) donosi učešće na Evrobasketu, čak i poraz pod uslovom da Švajcarska savlada Finsku. Ukoliko nijedan od ova dva uslova ne bude ispunjen, "orlovima" je potreban trijumf u poslednjem meču sa Švajcarskom (nedelja, 13.00).

Protiv Gruzije, jednog od domaćina EP, u ulozi selektora debitovaće Dejan Milojević, asistent Igora Kokoškova, sprečenog današnjim evroligaškim duelom Fenerbahčea i Albe. Na spisku za februarski FIBA "prozor" su i Vasilije Micić (Efes) i Marko Gudurić (Fener), ali će biti na raspolaganju samo za meč sa Švajcarskom. Igrači koji su čitavim tokom kvalifikacija bili dostupni, među kojima je i Danilo Anđušić, nameravaju da pitanje plasmana reše pre pomoći evroligaške konjice.

- Čeka nas meč sa neugodnim protivnikom - kaže Anđušić.

- Iako se kao domaćin automatski kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija iz četiri utakmice u našoj grupi ima četiri pobede. To govori da imaju jak karakter i da igraju na svom maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zašto smo ovde i šta nam je cilj. Prema tome, moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pobedimo u ova dva meča i da tako na najbolji mogući način završimo kvalifikacije.

GRUPA E

PETO kolo, danas: Finska - Švajcarska (13.00), Gruzija - Srbija (16.00). ŠESTO kolo, nedelja: Srbija - Švajcarska (13.00), Gruzija - Finska (16.00).

TABELA: Gruzija 4-0, Srbija 2-2, Finska 1-3, Švajcarska 1-3.

*Osim Gruzije kao domaćina, plasman na EP izboriće još dva tima iz grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!