SIMONOVIĆ POSLE OSVAJANJA KUPA: Ovo što smo uradili ravno je čudu!

Novosti online

15. 02. 2021. u 21:59

JEDAN od najiskusnijih košarkaša Crvene zvezde, Marko Simonović, gostovao je u emisiji "U Obruču" na TV Arena sport, gde je govorio o juče završenom Kupu Radivoja Koraća.

СИМОНОВИЋ ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА КУПА: Ово што смо урадили равно је чуду!

FOTO: KSS

Crveno-beli su "Žućkovu levicu" vratili su svoje vitrine posle četiri godine, a 34-godišnji igrač ne krije sa koliko problema se klub sa Malog Kalemegdana sučio pred početak takmičenja.

Zvezda je redom u Kupu pobeđivala kragujevački Radnički, Partizan i u finalu ekipu Mege.

- Stvarno smo imali mnogo problema uoči turnira, bili smo pod strepnjom i u strahu ko je sledeći pozitivan na koronavirus. Nismo mogli da radimo košarkaški trening, improvizovali smo nekim individualnim treninzima, kako bi bilo što manje kontakata. Meni je ovaj trofej najdraži u Zvezdi. Stvarno čestitke svima u klubu, ne samo u ekipi. Verujte, ovo što smo uradili ravno je čudu! - rekao je Simonović i dodao:

- Dva dana pred utakmicu nismo trenirali uopšte. Kuzmić se žalio na neke stomačne probleme, nastala je panika da nije i on zaražen. Idete tamo, želite da osvojite, ali ne znate čemu da se nadate. Ipak, Kuzmić je bio tu, O'Brajant se vratio i otišli smo optimistično da možemo nešto da uradimo.

Crveno-belima je najteže bilo u polufinalu protiv večitog rivala. Imao je Partizan dvocifrenu prednost, ali se Zvezda vratila i poenima Davidovca sa linije penala ostvarila trijumf.

- Mi smo se pribojavali, oni su se dobro spremili, imali su više vremena da se pripreme. Skraćena nam je bila rotacija, ali smo verovali da možemo. Iako su oni imali vođstvo, imao sam stvarno osećaj da ćemo da dobijemo. Nismo igrali našu najbolju igru, mučili smo se dosta i verovao sam da ćemo pogoditi nekoliko šuteva i preokrenuti rezultat.

Simonović je poručio da je utisak pokvarilo jedino to što nije moglo da bude publike u Novom Sadu.

- Znate šta je Zvezda i njeni navijači. Evo sad ovaj Kup kad se radujemo zajedno i bez njih, skroz je drugačiji osećaj.

Iskusni košarkaš je posebno pohvalio trenera Dejana Radonjića.

- On meni ponekad kaže: "ja tebe poznajem najbolje". Ja mu kažem "pa da, treneru, i ja tebe poznajem najbolje". Stvarno smo dugo zajedno. Veliki je profesionalac. On stvarno živi košarku bukvalno 24 sata, razmišlja, bavi se ekipom, vaspitava ekipu od prvog dana i usmerava nas šta nas čeka tamo u aprilu, maju, do kraja domaće lige... Bilo je dobrih i teških momenata, ali to je sve normalno, sezona je duga - zaključio je Simonović.

Podsetimo, nove obaveze košarkaše Zvezde očekuju u sredu, kada u Beograd stiže čačanski Borac. Taj meč počinje u 18.05.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)