JOKIĆA NIJE BRIGA ZA 50 POENA: Naš NBA superstar deprimiran posle rekorda karijere u porazu Denver nagetsa od Sakramento kingsa

V. PRERADOVIĆ

07. 02. 2021. u 23:32

SAMO šest dana pošto je protiv Jute postavio lični rekord sa 47 poena, Nikola Jokić je dodirnuo granicu od 50 u meču sa Sakramentom.

ЈОКИЋА НИЈЕ БРИГА ЗА 50 ПОЕНА: Наш НБА суперстар депримиран после рекорда каријере у поразу Денвер нагетса од Сакраменто кингса

EPA/EFE

Međutim, na licu naše NBA zvezde nije bilo ni traga ushićenja posle već desetog poraza Denvera u 22 odigrane utakmice (114:119), kojim je pao na šesto mesto Zapadne konferencije.

- Mislim da nisam toliko agresivno napadao koliko sam bio fokusiran na igru. Moj fokus je stvarno bio na visokom nivou. Imali smo nekoliko mladih momaka u ovom meču, pokušao sam malo da im pomognem. Ne znam da li sam dobro obavio taj posao - deprimiran je bio Jokić posle svoje rekordne košgeterske partije.

Pre utakmice je bio svestan da je Nagetsima potrebno najbolje izdanje zaštitnog lica "franšize". Van sastava su zbog povreda ostali Džamal Marej, Geri Heris i Fakundo Kampaco. Trudio se da razigra što više saigrača (12 asistencija), ali su podbacili upravo oni od kojih se očekivalo da odigraju prateće uloge - Vil Barton 11 poena (šut 4/12), Majkl Porter 8 (3/11).

U poslednjoj četvrtini napadao je Kingse kompletnim arsenalom, držao Denver u zoni pobedničke nade, poslednji put dvojkom kojom je stigao do 50 poena 11 sekundi pre kraja (šut iz igre 20/33, osam skokova, tri blokade).

- Impresivnije od tog učinka su njegov način razmišljanja, pristup meču i liderstvo - rekao je trener Nagetsa Majk Meloun.

- Znao je da nam nedostaju igrači, razumeo je važnost utakmice. Nikola je izašao i odradio svoj deo posla, nije ga bilo briga za to što je postigao. Izgubili smo, to je jedino što njega zabrinjava.

Ne zanima ga MVP trka, u kojoj vodi sa prosekom od 27,2 poena, 11,5 skokova i 8,6 asistencija (Lebron Džejmsa 25,3 p, 7,7 sk, 7,8 as), Janis Adetokumbo (27,1 p, 11,2 sk, 5,8 as), Džoel Embid (29,3 p, 10,7 sk, 2,7 as). Nije mu važno ni to što je prvi centar posle 46 godina sa bar 50 poena i deset asistencija (Karim Abdul Džabar).

- Moramo više da pobeđujemo i da dobijamo teške utakmice - kaže Jokić. - Nismo dobri koliko možemo da budemo. Ne možemo ovako da gubimo. MVP debate? Ne znam, ne razmišljam o tome.

Pobede su ključne za Jokićevu MVP kampanju, jer nagrada za najkorisnijeg igrača lige neće pripasti igraču čiji tim nije među tri ili četiri sa najboljim skorom. Od neameričkih igrača, do sada su je osvajali Hakim Olajdžuvon (Nigerija), Stiv Neš (Kanada), Dirk Novicki (Nemačka) i Janis Adetokumbo (Grčka).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!