ZVEZDIN DVOJAC VEĆ MESEC DANA BEZ KOŠARKE: Simonović imao upalu pluća, a bio je negativan na koronu

Novosti online

16. 01. 2021. u 15:31

VIRUS korona od decembra pravi velike probleme košarkaškom klubu Crvena zvezda, pošto su dvojica dugo već van terena zbog problema sa Kovidom-19.

ЗВЕЗДИН ДВОЈАЦ ВЕЋ МЕСЕЦ ДАНА БЕЗ КОШАРКЕ: Симоновић имао упалу плућа, а био је негативан на корону

FOTO: KK Crvena zvezda

Kao što je poznato najbolji igrač crveno-belih Džordan Lojd van terena je već mesec dana jer se oporavlja od korone, baš kao i iskusni Marko Simonović.

Predsednik kluba Nebojša Čović gostovao je u subotu na jutarnjem programu TV Prva i govorio o stanju igrača koji još nisu u timu.

- Jedan deo naših košarkaša je preležao koronu tamo negde u aprilu i maju, ali imamo i slučajeve infekcije. Na primer, Simonović je dobio čovek upalu pluća, pa je mesec i po dana lečen, iako su testovi neprekidno pokazali da je negativan. Simptomi su bili valjda, to više nije bilo u grlu, nego dole - rekao je Čović.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana se dotakao i Lojda.

- On je bio asimptomatski, za razliku od Simonovića nije imao upalu pluća, ali i to je bilo preko mesec dana. Mora da se vodi računa da se ne desi ono što se desilo našem bivšem igraču Majklu Odžu zbog lošeg pristupa, jer ovaj virus očigledno udara u srce i moramo da budemo maksimalno odgovorni - zaključio je Čović.

I Simonović i Lojd poslednji put su nastupili u ABA ligi 12. decembra na gostovanju FMP-u, dok Amerikanca u Evroligi nema od meča sa Velensijom (18.12.2020), a Simonovića od utakmice sa Zenitom (22.12.2020).

Ostaje da se vidi kada će njih dvojica biti spremni da se ponovo nađu na parketu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024