BUDUĆNOST DOBILA DERBI: Zvezda doživela prvi poraz u ABA ligi, Podgoričani jedini tim sa maksimalnim učinkom

Č. V.

06. 12. 2020. u 20:01

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti sa 67:65 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u 9. kolu ABA lige.

БУДУЋНОСТ ДОБИЛА ДЕРБИ: Звезда доживела први пораз у АБА лиги, Подгоричани једини тим са максималним учинком

FOTO: KK Crvena zvezda

Podoričani su posle ovog tijumfa ostali jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju, dok su crveno-beli doživeli prvi neuspeh.

Meč na mali broj poena odigran je u Beogradu. Bilo je dosta grešaka na obe strane, bilo je i perioda kada ni jedni ni drugi nisu dugo mogli da dođu do poena.

Izabranici Petra Mijovića su ovom pobedom istakli ozbiljnu kandidaturu za prvo mesto u plej-ofu. Istina, ima još dosta da se igra do kraja ligaškog dela, ali kada pobedite Zvezdu i Partizan u Beogradu šanse za tako nešto vam drastično rastu.

Za crveno-bele se na ovom meču vratio Lengston Hol. Prvi plejmejker tima sa Malog Kalemegdana je odigrao samo dva i po minuta i to je pokazatelj da još uvek nije 100 odsto spreman da pomogne ekipi.

Jedan od razloga pobede Budućnosti je odnos realizovanih slobodnih bacanja. Podgodričani su u tom segmentu bili nepogrešvi - 17/17, dok je Zvezda promašila pet puta sa linije penala - 14/19.

U taboru crnogorske ekipe najviše se istakao Nikola Ivanović sa 20 poena (sve postigao u prvom poluvremenu), pratio ga je Džastin Kobs sa jednim manje. Na drugoj strani najefikasniji je bio Dejan Davidovac sa 13 poena i 10 skokova, dok je Tejlor Ročesti dodao 11.

Učinak Zvezde je sada 8-1, a Budućnosti 6-0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)