KOKOŠKOV POSLE POBEDE NAD FINSKOM: Velika pobeda za nas, pokazali smo karakter

Novosti online

30. 11. 2020. u 20:59

KOŠARKAŠI Srbije pobedili su Finsku sa 75:66, a utiske posle utakmice izneo je selektor naše selekcije Igor Kokoškov.

КОКОШКОВ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ФИНСКОМ: Велика победа за нас, показали смо карактер

FOTO: FIBA

Trener Fenerbahčea je istakao da je svima laknulo nakon pobede, posebno jer su se "orlovi" za ovaj prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo okupili pre samo sedam dana.

- Prvo bih želeo da čestitam igračima na onom što su uradili u ovom “balonu“, što su izdržali zaključani u hotelu, što su posvetili svoje vreme za reprezentaciju. Velika pobeda za nas i psihološki bila je ovo jako teška utakmica za nas. Finska je veoma organizovana nacionalna selekcija. Dobro smo otvorili utakmicu, pokazali karakter, pratili smo plan u odbrani, nismo dozvolili da se lopta slobodno kreće od ruku do ruku. Vršili smo i veliki pritisak u napadu. Iskreno, ne znam brojke sada, ali smo izvukli veliki broj faulova, imali veliki broj slobodnih bacanja, ali i 14 promašaja što samo govori koliko nam je bilo teško da igramo ovaj meč. Drago nam je što smo završili ovo putovanje pobedom - rekao je Kokoškov i dodao:

- Odbrana je bila ključ. Napad nije bio tako efikasan, ali nije ni moglo da bude kada je tim bio potpuno nov. Neki igrači se poznaju iz klubova, ali nismo igrali zajedno nikada ranije. Neki momci su bili tu i ranije, ali smo većinski bili s novim igračima. Pogledajte samo odnos asistencija i izgubljenih lopti i videćete koliko nam je napad bio slaba tačka - zaključio je selektor Srbije.

Srbija sada ima učinak 2-2, dok je skor Finske 1-3.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu