PROBLEMI ZA EFES PRED ZVEZDU: Ekipa iz Istanbula dolazi u Beograd bez pola tima

Novosti online

24. 11. 2020. u 20:04

KOŠARKAŠI Efesa gostuju Crvenoj zvezdi u Evroligi. Trener ekipa iz Istanbula Ergin Ataman ima dosta problema sa povredama svojih igrača.

ПРОБЛЕМИ ЗА ЕФЕС ПРЕД ЗВЕЗДУ: Екипа из Истанбула долази у Београд без пола тима

Foto: Evroliga

Poslednje vesti iz Turske glase da će put Beograda sigurno krenuti - Šejn Larkin, Adrijan Meorman, Krunoslav Simon i Kris Singlton. Povrede su u velikoj meri pogodile Efes pred meč sa crveno-belima.

Srpski košarkaš Vasilije Micić ima povredu butnog mišića i njega čeka povreda od dve nedelje. Bek Rodrig Bobua je polomio orbitnu kost ispod oka i neće moći da igra naredne tri nedelje.

Takođe, u timu neće biti centra Brajanta Danstona koji je povredio oko i van tima će biti oko četiri nedelje. Drugi centar Tibor Plajs je bolestan i čeka ga pauza od nedelju dana. Krilni centar Jigitčan Sajbir je povredio skočni zglob i još se ne zna koliko će biti odsutan.

Dosatni problem za Efes predstavljaju mečevi turske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Igrači iz turskih klubova koji nastpuaju u Evroligi se odazivaju u nacionalnu selekciju.

Na poslednjem spisku su se našla trojica igrača: Doguš Balbaj, Bugrahan Tundžer i Sertač Šanli. Ako budu igrali protiv Zvezde, prekršiće FIBA protokol o izolaciji i ne bi smeli da se pojave u reprezentaciji.

Čak i da budu oni u timu Efes će biti znatno oslabljen u Beogradu.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Efes se igra u četvrtak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAPITEN JE SPREMAN: Bogdanović jedva čeka Olimpijske igre, a evo šta je poručio Amerikancima