VASA MICIĆ IMA NOVI KLUB: Srbin deo velikog trejda Oklahome, Filadelfije i Lejkersa

Novosti online

19. 11. 2020. u 12:28

ВАСА МИЦИЋ ИМА НОВИ КЛУБ: Србин део великог трејда Оклахоме, Филаделфије и Лејкерса

Foto: Evroliga

SRBIN, na koga su prava dosad polagali Seventisiksersi, "trejdovan" u Oklahomu

Srpski reprezentativac Vasilije Micić više nije pod "kapom" Filadelfije Seventisiksers koja je dosad polagala prava na usluge našeg košarkaša. Sada je to Oklahoma, koja je, u velikom trejdu tri NBA tima, osim toga što je stekla pravo da eventualno angažuje Srbina jednog dana, dobila i veterana Ala Harforda.

Treći tim u ovoj razmeni bili su Lejkersi, koji su poslali Denija Grina u Filadelfiju, a kao zamenu doveli plejmejkera Denisa Šrudera iz Oklahome iz koje će Terens Ferguson pojačati Seventisikserse.

Filadelfija je Tanderu poslala i prava na 34. pika predstojećeg drafta, kao i prava na delimično zaštićenog pika prve runde sa drafta 2025. godine.

Harford tako napušta Filu posle samo jedne sezone, nije uspela ideja Seventisiksersa da se napravi dugoročni tandem Embid - Harford, pa je iskusni 34-godišnji krilni centar "preselio" svoj četvorogodišnji ugovor, sada već trogodišnji, vredan 109 miliona u Oklahomu.

Ostaje da se vidi da li će Vasilije Micić iskoristiti svoj veliki uspon u karijeri naredne sezone i okušati se u najjačoj ligi gde mu je definitivno i mesto.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)