FILIPOVSKI: Tražim od igrača koncentraciju i rad, važno je dati maksimum

Novosti online

17. 11. 2020. u 22:57

KOŠARKAŠI Partizana ostvarili su važnu pobedu nad Uniksom (89:86), a utiske posle utakmice izneo je trener crno-belih Sašo Filipovski.

ФИЛИПОВСКИ: Тражим од играча концентрацију и рад, важно је дати максимум

FOTO: KK Partizan

Klub iz Humske je stigao do trećeg trijumfa u drugom po kvalitetu evropskom košarkaškom takmičenju i zadržao više nego realne šanse da se domogne Top 16 faze.

- Uvek i pobeda i poraz su situacije za sebe. Čak dobar igrač mora da zna da se nosi sa pobedom, a mora da zna i da se nosi sa porazom. Posle pobede ne sme da nas uhvati euforija i da se gubi koncentracija za trening, kao ni u porazu. Tražim od igrača koncentraciju i rad, važno je dati maksimum - rekao je Filipovski posle utakmice.

Prokomentarisao je igru Vila Mozlija koji se posle nekoliko utakmica pauze vratio na teren.

- Mozli je odradio jedan trening sa ekipom. Ne treba biti prepametan da kažem da je važan. Tu je u skok, pomaže i u drugoj liniji. Sve pohvale mom stručnom štabu, jer je Mozli odlično radio dok je bio povređen. Odradio je jedan trening,a li fizički nije problematičan, već u sistemu i košarkaški.

Na ovom meču u sastavu nije bilo Erika Mike.

- Mika se nije osećao dobro, zato ga nije bilo.

Bilo je stvari kojima slovenački nije bio zadovoljan.

- Odbrana mora da bude konstatnija, njom moramo bolje da otvorimo utakmicu. Uglavnom, zadovoljan sam pobedom - rekao je Filipovski i dodao:

- Mislim da je ovo pravi put. Ovo tražimo. Na treninzima i utakmicama da se igra sa visokom energijom. Da, mislim da je ovo pravi put.

Markus Pejdž je odigrao savršen meč. Susret je okončao sa 25 poena, uz šut za tri poena 8/10.

- On je šuter, pravi šuter, danas je pomogao ekipi. Ali timska igra je odlučila pobednika, jer su ga igrači u pravom momentu pronalazili. Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ova forma diže. Svaki individualac ima uspone i padove u formi, ali je zato važan timski sistem i igra, da kada nekome ne ide, neko drugi može da ga zameni. Zato je sistem jako važan - zaključio je Filipovski.

Partizan sada ima učinak 3-3, a već u četvrtak igra meč sa Huventudom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)