ISPOVEST BORISA BAKIĆA: Dule nas je kontrolisao, zabranio je igračima da mi se obraćaju kada sam prešao u Zvezdu

Novosti online

16. 11. 2020. u 20:33

Nekadašnji košarkaš Boris Bakić jedan je od retkih koji može da se pohvali da je tokom karijere nosio dresove tri najveća kluba ABA lige - Crvene zvezde, Partizana i Budućnosti!

ИСПОВЕСТ БОРИСА БАКИЋА: Дуле нас је контролисао, забранио је играчима да ми се обраћају када сам прешао у Звезду

FOTO: Nebojša Paraušić

Iz Podgorice je 2004. stigao među crno-bele, odakle je tri godine kasnije otišao na Mali Kalemegdan i zadržao se do 2011. godine, a u intervjuu za "Sport Klub" sadašnji trener kadeta podgoričkog Ol-stara prisetio se vremena provedenom u Partizanu i Zvezdi za koju je odigrao preko 100 mečeva.

"Nisam dobio pravu šansu u Partizanu, to je činjenica. U tom trenutku bio sam previše mlad za neke stvari. Trenirao sam i smatrao da je trening jedino merilo da li ćeš da dobiješ šansu ili ne. Činjenica je da nikad nisam dobio pravu priliku osim da uđem da napravim neki faul, a i kada odigram dobro u narednih deset mečeva nisam ulazio u igru. Vreme je prolazilo, a vreme je najskuplja stvar u svemu. Dule je verovatno imao svoju viziju, u tom trenutku nisam dobio adektvatne odgovore i na kraju sam morao da odem", rekao je Bakić i dodao:

"Duletov sistem bio je takav, non-stop se treniralo, a sa druge strane uvek se pravila atmosfera teorije zavere, da smo svi članovi podmornice i da kad jedan pogreši svi smo mrtvi. Svaki dan ponavljanje i stvarno se u glavi stvaralo da su svi protiv tebe i kad izađeš na ulicu uvek si drugačije gledao ljude oko sebe. Nisi imao mnogo prostora da se družiš sa nekim van klub jer si bio ograničen sa vremenom. Mnogo se treniralo, morao si non-stop da razmišljaš o protivniku i o svojoj igri. A bili smo klinci, Tripković, Perović, Bogdanović"...

"Dođeš na trening u 9 ujutro, završiš u 13 sati, odeš kući, ručaš, potom bazen, pa na sledeći trening. Nisi imao vremena za druge stvari, a da izađeš moraš Duleta da pitaš. Super ako te pusti, ako ne, mogao je da te kontroliše, imao je ključeve od naših stanova. Uvek smo bili ograničeni nekim strahovima od Duleta".

"Rezultati su međutim pokazivali da je sistem bio dobar. Možemo mi svi sada da pričamo Dule je ovakav ili onakav, ali uradio je velike stvari za klub i ne možeš ništa da mu prigovoriš. Da nije imao rezultate pa da nešto kažeš, ali imao je sjajne rezultate. Napravio je neke igrače bez obzira što možda neke druge nije iskoristio na najbolji način, ali to je bila njegova cena, napravio je to što je napravio i zato ga navijači vole. Nema mesta kritici".

 Otkrio je Bakić i zašto je otišao u Zvezdu.

- Video sam koliko je sati i morao sam nešto da uradim za sebe. Imao sam mnogo ponuda, međutim, Steva Karadžić, koji mi je bio jedan od trenera u reprezentaciji, zvao me je u Zvezdu i brzo smo se dogovorili. Dobio sam šansu i sve ono što nisam dobio u Partizanu. Bilo mi je lepo u klubu sa Kalemegdana, stekao sam prijatelje za ceo život. Imao sam mnogo drugara i u Partizanu, bili smo generacija, ali čim sam prešao u Zvezdi više sa njima nisam imao nikakav kontakt. Ne zato što nisam hteo, već zato što je to Dule tako odredio.

- Ko kog da ode iz Partizana bio je ili izdajnik ili... Uvek si na taj način razmišljao. U Zvezdi je bilo drugačije, čujem se i danas sa nekolicinom bivših saigrača. Atmosfera je bila zdravija i prirodnija. Sa druge strane, uvek sam igrao dobro protiv crno-belih. Partizan je uvek bio motiv za mene. Želeo sam da dokažem da su pogrešili, želeo sam da dokažem da vredim. Bio sam zadovoljan i srećan u Zvezdi, četiri godine sam bio u klubu i zahvalan sam na tome - rekao je Bakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a