MARINA MALJKOVIĆ ODGOVORILA MILICI DABOVIĆ: Ovo je razlog zašto je Anderson obukla dres Srbije

Novosti online

16. 11. 2020. u 19:06

МАРИНА МАЉКОВИЋ ОДГОВОРИЛА МИЛИЦИ ДАБОВИЋ: Ово је разлог зашто је Андерсон обукла дрес Србије

Foto: N.Paraušić

Velika bura digla se u Srbiji posle komentara Milice Dabović na račun Ivon Anderson, američke košarkašice koja nastupa za Srbiju.

Anderson je imala sjajnu rolu u dve kvalifikacione utakmice protiv Litvanije, a posebno protiv Turske, gde je bila igrač utakmice i najzaslužnija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Time je pokazala da je selektorka Marina Maljković bila potpuno u pravu što joj je dala priliku da ponese dres sa nacionalnim grbom. 

Lepo je bilo videti i da javnost ne podržava nikakvu vrstu rasizma, pa je komentar Milice Dabović, gde se pita "kako je moguće da Amerikanka, i to crnkinja igra za Srbiju", naišao na ozbiljne osude srpske javnosti.

Ovako je Marina Maljković odgovorila svima koji su bili skeptični zbog toga što je Ivon Anderson u reprezentaciji.

- Sarađivala sam s njom u Galatsaraju u Turskoj i potpuno isti osećaj me vodio kao i kada sam dovela Danijel Pejdž u reprezentaciju, koju sam isto pre 2015. godine i onog našeg zlata i pre odluke da je dovedem pratila dugi niz godina. Kada sam videla da na toj poziciji prosto ne postoji Srpkinja koja je bolja ja sam dovela Danijel Pejdž. Sada je identična situacija sa Ivon Anderson", rekla je Maljkovićeva 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Hsh

17.11.2020. 19:14

Nema veze da li je crna, zuta ili bela, devojka kao ni Pejdz veze sa Srbijom nema. Pa nije reprezentacija klub pa da ako nemas bolje kupujes I dovodis. Neverovatna glupost. Da je devojka rodjena u Srbiji ili bar da zivi u Srbiji neko vreme da je igrala ovde za nekog, neke mladje kategorije ili tako nesto pa da ima nekog smisla ali ovo je obesmisljavanje reprezentacije i reprezentativnog sporta...