MARINA MALJKOVIĆ ODGOVORILA MILICI DABOVIĆ: Ovo je razlog zašto je Anderson obukla dres Srbije

Novosti online

16. 11. 2020. u 19:06

Velika bura digla se u Srbiji posle komentara Milice Dabović na račun Ivon Anderson, američke košarkašice koja nastupa za Srbiju.

МАРИНА МАЉКОВИЋ ОДГОВОРИЛА МИЛИЦИ ДАБОВИЋ: Ово је разлог зашто је Андерсон обукла дрес Србије

Foto: N.Paraušić

Anderson je imala sjajnu rolu u dve kvalifikacione utakmice protiv Litvanije, a posebno protiv Turske, gde je bila igrač utakmice i najzaslužnija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Time je pokazala da je selektorka Marina Maljković bila potpuno u pravu što joj je dala priliku da ponese dres sa nacionalnim grbom. 

Lepo je bilo videti i da javnost ne podržava nikakvu vrstu rasizma, pa je komentar Milice Dabović, gde se pita "kako je moguće da Amerikanka, i to crnkinja igra za Srbiju", naišao na ozbiljne osude srpske javnosti.

Ovako je Marina Maljković odgovorila svima koji su bili skeptični zbog toga što je Ivon Anderson u reprezentaciji.

- Sarađivala sam s njom u Galatsaraju u Turskoj i potpuno isti osećaj me vodio kao i kada sam dovela Danijel Pejdž u reprezentaciju, koju sam isto pre 2015. godine i onog našeg zlata i pre odluke da je dovedem pratila dugi niz godina. Kada sam videla da na toj poziciji prosto ne postoji Srpkinja koja je bolja ja sam dovela Danijel Pejdž. Sada je identična situacija sa Ivon Anderson", rekla je Maljkovićeva 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024